Παρασκευή 25/6/2021

Παραιτήθηκε από τον πρωθυπουργικό μισθό ο Μάριο Ντράγκι

Λέτε να βρει η απόφασή του μιμητές στην Ελλάδα;

Ο 73χρονος Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της φορολογικής του δήλωσης, με τα ακαθάριστα εισοδήματά του να φτάνουν το ποσό των 583.470!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης περίπου 10 κατοικιών, ενώ τα 498.144 ευρώ των εισοδημάτων του προέρχονται από κρατικές συντάξεις, τις οποίες λαμβάνει από προηγούμενες θέσεις που κατείχε ως γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών και διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.

Αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δεν εξήγησε τον λόγο της παραίτησής του από τον μισθό του, ο Μασιμιλιάνο Παναράρι, ειδικός στην πολιτική επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Unimercatorum, δήλωσε πως αυτή η απόφαση είχε σκοπό να δείξει την αλληλεγγύη του στους Ιταλούς που έχουν «χτυπηθεί» άγρια από την οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ