Δευτέρα 21/6/2021

Η σημαία του Ισραήλ στην αυστριακή καγκελαρία «ως ένδειξη αλληλεγγύης» – Χαμός στα social media

Ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού έσπευσε να ευχαριστήσει τον Κουρτς

Μια ανάρτηση από τον Σεμπάστιαν Κουρτς έγινε δεκτή με ποικίλες αντιδράσεις στα social media. Ενώ μερικοί, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, καλωσόρισαν την καταδίκη της Αυστρίας στην «παλαιστινιακή τρομοκρατία», όπως έγραψαν άλλοι, κατηγόρησαν τη Βιέννη ότι διάλεξε πλευρά.

«Σήμερα ως ένδειξη αλληλεγγύης με το Ισραήλ, η ισραηλινή σημαία ανυψώθηκε στην οροφή της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας», έγραψε ο Αυστριακός Καγκελάριος, προσθέτοντας ότι «οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ πρέπει να καταδικαστούν στο μέγιστο! Μαζί είμαστε δίπλα στο Ισραήλ».

Η ανάρτησή του, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της καγκελαρίας με την ισραηλινή σημαία, ενώ υποστηρίχθηκε από ορισμένους, προκάλεσε εκτεταμένη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ορισμένους να αμφισβητήσουν την «αυστριακή ουδετερότητα».

«Εάν δεν βλέπετε τα επαίσχυντα γεγονότα και υποστηρίζετε το Ισραήλ, είστε τουλάχιστον τόσο σκληροί και ανελέητοι όσο και το Ισραήλ», έγραψε ένα άτομο, προσθέτοντας ότι η Βιέννη «πρέπει να είναι τυφλή για να μην βλέπει».

Πολλοί άλλοι τόνισαν ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ σε φερόμενες τρομοκρατικές θέσεις στη Γάζα ήταν παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και προέτρεψαν τη Βιέννη να μην υποστηρίξει τέτοια εγκληματικότητα. Ένα άτομο κάλεσε τον Κουρτς να «σκεφτεί προσεκτικά ποιος είναι ο τρομοκράτης», αναφερόμενος σε δεκαετίες ισραηλινής κατοχής.

Αρκετοί χρήστες απάντησαν με φωτογραφίες αθώων γυναικών και παιδιών που τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις του Ισραήλ σε στόχους στη Γάζα. Κάποιος πρόσθεσε σαρκαστικά, «η Αυστρία στέκεται δίπλα σε αθώους πολίτες και τα παιδιά τους! Ω περιμένετε, κανείς δεν νοιάζεται για εσάς».

Ωστόσο, το tweet του Αυστριακού Καγκελαρίου χαιρέτισαν επίσης πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Γιάιρ Νετανιάχου απλώς έγραψε «ευχαριστώ», με συνοδεία τις σημαίες της Αυστρίας και του Ισραήλ.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter υπερασπίστηκαν τη Βιέννη, σημειώνοντας ότι «η ουδετερότητα δεν ισχύει για τρομοκρατικές οργανώσεις. Το ερώτημα και μόνο είναι τρελό».

Άλλοι κάλεσαν την ΕΕ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας και να υποστηρίξει το Ισραήλ κατά της «παλαιστινιακής τρομοκρατίας», με ορισμένους να κατηγορούν τη Χαμάς για τους θανάτους που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ