«Σφαλιάρα» στην Τουρκία με… αστερίσκους – Πρόταση για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Από τη μια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραδέχεται ότι γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με την Τουρκία και από την άλλη αφήνει ανοιχτή την πόρτα για... μελλοντικές σχέσεις

Must Read

520 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 97 αποχές «πέρασε» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παράγραφος 6 του ψηφίσματος για την Τουρκία, η οποία αφορά στην αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρει συγκεκριμένα ότι μετά την τελευταία έκθεση του Κοινοβουλίου, η κατάσταση στην Τουρκία όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε περαιτέρω όσον αφορά την εσωτερική, τη θεσμική και την εξωτερική πολιτική. Και τονίζει ότι εάν δεν αντιστραφεί επειγόντως και με συνέπεια η υφιστάμενη αρνητική τάση, η Επιτροπή θα πρέπει να προτείνει, σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο από τον Οκτώβριο του 2005, την επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ώστε και οι δύο πλευρές να επανεξετάσουν με ρεαλισμό και μέσω ενός δομημένου και ολοκληρωμένου διαλόγου υψηλού επιπέδου, την καταλληλότητα του υφιστάμενου πλαισίου και την ικανότητά του να λειτουργεί ή, αν είναι αναγκαίο, να διερευνήσουν ενδεχόμενα νέα μοντέλα για τις μελλοντικές σχέσεις.

Και επισημαίνει ότι, σε κάθε περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξάγονται καλόπιστα και δεν θα πρέπει να εκτροχιάζονται ή να ανατρέπονται με βάση απλώς πολιτιστικά ή θρησκευτικά κίνητρα. Δηλαδή από τη μια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραδέχεται ότι γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με την Τουρκία και από την άλλη αφήνει ανοιχτή την πόρτα για… μελλοντικές σχέσεις.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η αντίδραση της Άγκυρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This