Έτσουξε την Τουρκία το χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου: Θρασύτατη επίθεση κατά πάντων από το τουρκικό ΥΠΕΞ!

Τι να πει κανείς για τον παραληρηματικό οίστρο του τουρκικού ΥΠΕΞ...

Must Read

Οι γραφιάδες του τουρκικού ΥΠΕΞ είχαν πολλή δουλειά σήμερα. Μια με την αισχρή ανακοίνωση κατά της Ελλάδας με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και μια με την θρασύτατη επίθεση κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (και κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εννοείται), δεν προλάβαιναν τον παραληρηματικό τους «οίστρο».

Αφορμή αυτή τη φορά είναι το ψήφισμα που ενέκριναν οι Ευρωβουλευτές και προτείνει αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, το οποίο το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο», το «απορρίπτει» και κάνει λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» που αντικατοπτρίζουν «τα εντελώς άδικα και μεροληπτικά ελληνοκυπριακά επιχειρήματα σχετικά με το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και υποστηρίζει τις μονόπλευρες και ασυνεπείς αρμενικές αφηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα του 1915».

Διαβάστε ακόμα: Εμπρηστική τουρκική ανακοίνωση με αφορμή την Ποντιακή Γενοκτονία: Κατηγορεί την Ελλάδα για «εισβολή» και «εγκλήματα πολέμου»!

Αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Αυτή η μονομερής και καθόλου αντικειμενική έκθεση, που εγκρίθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζωογόνηση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ βάσει της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ στο πλαίσιο μιας θετικής ατζέντας, είναι απαράδεκτη.

Απορρίπτουμε αυτό το μεροληπτικό κείμενο που δεν περιλαμβάνει μόνο ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το κυβερνητικό μας σύστημα και τα πολιτικά κόμματα. και θεωρεί την αποτελεσματική, ανθρωπιστική και επιχειρηματική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ως απειλή,  αλλά επίσης αντικατοπτρίζει τα εντελώς άδικα και μεροληπτικά ελληνοκυπριακά επιχειρήματα σχετικά με το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και υποστηρίζει τις μονόπλευρες και ασυνεπείς αρμενικές αφηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα του 1915.

Θεωρούμε ότι η διατύπωση στην έκθεση που προσπαθεί να ανοίξει συζήτηση για το μέλλον των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, αντικατοπτρίζει την έλλειψη οράματος και μια προσπάθεια παρέκκλισης από την αρχή του pacta sunt servanda. Είναι γνωστό από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα μέλη του ΕΚ ότι το αδιέξοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας δεν οφείλεται στην έλλειψη βούλησης της Τουρκίας για μεταρρυθμίσεις ή σε ελλείψεις στην ανάληψη του κεκτημένου της ΕΕ, αλλά μάλλον στο γεγονός ότι ορισμένοι κύκλοι έχουν εκμεταλλευτεί η διαδικασία ένταξης ως ευκαιρία για πολιτικά κέρδη εναντίον της Τουρκίας από την αρχή αυτής της διαδικασίας.

Η ένταξη στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Τουρκία και θα είναι επωφελής για όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις προσπάθειές της σύμφωνα με αυτόν τον στόχο.

Ενώ η ΕΕ εκφράζει την εκτίμησή της για τις προσπάθειές μας, ιδίως όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης, στο πλαίσιο της δήλωσης Τουρκίας-ΕΕ της 18ης Μαρτίου 2016, για την οποία έχουμε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις μας, η ΕΕ πρέπει να βγει από τον φαύλο κύκλο της μη λαμβάνοντας οποιοδήποτε συγκεκριμένο βήμα για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της στη Δήλωση της 18ης Μαρτίου, από τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έως τη συνεργασία για τη μετανάστευση.

Ως υποψήφια χώρα, η Τουρκία αναμένει από το ΕΚ να καταβάλει εποικοδομητικές προσπάθειες για το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι σχέσεις με την Τουρκία και πώς μπορεί να συμβάλει στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αντί να αποτελεί πλατφόρμα για αβάσιμους ισχυρισμούς και τυφλές κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This