Εμπρηστική τουρκική ανακοίνωση με αφορμή την Ποντιακή Γενοκτονία: Κατηγορεί την Ελλάδα για «εισβολή» και «εγκλήματα πολέμου»!

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει έντονα και άμεσα σε αυτό το «μνημείο» προπαγάνδας, συκοφαντίας και θράσους.

Must Read

Το πλέον επαίσχυντο προσωπείο της εμφανίζει η Τουρκία, η οποία προφανώς τρέμοντας μην τυχόν και υπάρξει ευρεία διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (όπως έγινε με τη Γενοκτονία των Αρμενίων), εξέδωσε μέσω του ΥΠΕΞ της, ίσως την πλέον εμετική της ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζει «ορισμένα γεγονότα και δηλώσεις που έγιναν στην Ελλάδα στις 19 Μαΐου 2021», αναφερόμενο βεβαίως στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την οποία χαρακτηρίζει «ημέρα ανεξαρτησίας» ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις!

Εξαπολύει κατηγορίες κατά της Ελλάδας, με χαρακτηρισμούς όπως «εισβολή στην Ανατολία», «ελληνικές φρικαλεότητες», «διαστρέβλωση της ιστορίας», «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ενώ κάνει λόγο για «αβάσιμες και παραληρητικές δηλώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919»!

Μάλιστα , το τουρκικό ΥΠΕΞ κλείνει με τη θρασύτατη παρατήρηση προς την Ελλάδα: «Αντί να προσπαθούμε να διαστρεβλώσουμε τα γεγονότα, καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούμενο μέλλον βάσει της συνεργασίας».

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει έντονα και άμεσα σε αυτό το «μνημείο» προπαγάνδας, συκοφαντίας και θράσους. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Ο Αγώνας Ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που λαχταρούν την πατρίδα μας, όχι μόνο οδήγησε σε μια νίκη της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας που οδήγησε στην ίδρυση της Δημοκρατίας μας, αλλά έθεσε επίσης τέλος στις φρικαλεότητες της εισβαλλόμενης δύναμης που διέπραξε απάνθρωπα εγκλήματα στην Ανατολία και τις συμμορίες υπό τον έλεγχό της.

Από αυτήν την άποψη, η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου, δεν πρέπει να ξεχάσει τις άμεσες φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν σε αυτές τις χώρες. Απορρίπτουμε εντελώς τις αβάσιμες και παραληρητικές δηλώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919 και της πλήρης διαστρέβλωσης της ιστορίας. Ομοίως, καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-τουρκικών ομάδων και συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις παραμορφωμένες κατηγορίες που δεν έχουν ιστορική βάση εκτός της Ελλάδας.

Δεν έχει αξιοπιστία ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα, η οποία καταγράφηκε σε ιστορικά αρχεία με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε εισβάλλοντας στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919 και ξεκινώντας μια σφαγή στην Ανατολία με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έγινε αργότερα το θύμα.

Αντιμέτωποι με τη τρομακτική διάσταση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τους πρώτους μήνες της κατοχής της Ελλάδας, τα Συμμαχικά Κράτη έπρεπε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τη σύσταση Επιτροπής Ερευνών και αποκαλύφθηκε στην έκθεση ότι αυτή η εισβολή, η οποία ήταν η επιτομή της σκληρότητας, μετατράπηκε σε επαίσχυντη εισβολή.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία, να θυμηθεί τις ελληνικές φρικαλεότητες που αντικατοπτρίζονται στις εκθέσεις της Επιτροπής Ερευνών και να αποδεχτούμε τα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, της οποίας οι πράξεις καταγράφονται στο 59ο άρθρο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης ως αντίθετες στο νόμο του πολέμου.

Μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που η σημερινή ελληνική ηγεσία πρέπει να μάθει από το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα για ανεξαρτησία στις 19 Μαΐου 1919, για το Νόμπελ Βραβείο Ειρήνης. Υπενθυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη της ανεύθυνης πολιτικής του διαβάσματος της ιστορίας ανάποδα, θα είναι κατά κύριο λόγο προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Αντί να προσπαθούμε να διαστρεβλώσουμε τα γεγονότα, καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούμενο μέλλον βάσει της συνεργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This