Ιαπωνία: «Όχι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 70% των ιαπωνικών επιχειρήσεων

Συνολικά 10 νομαρχίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Must Read

Η Ιαπωνία θα επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νότιο νησί Οκινάουα σήμερα, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας ενέκριναν δύο ακόμη εμβόλια κατά της covid-19 προκειμένου να δώσουν ώθηση στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού που μέχρι τώρα προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας έδωσαν το πράσινο φως και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca κατά της covid-19. Μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία χορηγούνταν μόνο το εμβόλιο της Pfizer.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν εμβολιαστεί μόλις 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι, ο πιο βραδύς ρυθμός που καταγράφεται μεταξύ των πιο πλούσιων χωρών του κόσμου.

Συνολικά 10 νομαρχίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανάμεσά τους και αυτή του Τόκιο. Τα έκτακτα μέτρα στην Οκινάουα θα τεθούν σε εφαρμογή την Κυριακή και θα ισχύουν ως τις 20 Ιουνίου. Αντίθετα στις άλλες εννέα νομαρχίες τα μέτρα αυτά ισχύουν ως τις 31 Μαΐου.

«Όχι» στου Ολυμπιακούς

Εννέα εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία σχεδόν το 70% των επιχειρήσεων της χώρας τάσσεται υπέρ της ακύρωσής τους ή της αναβολής τους λόγω της κατάστασης με την πανδημία.

Έρευνα που διενεργήθηκε από τις 6 ως τις 17 Μαΐου έδειξε ότι το 37% των επιχειρήσεων είναι υπέρ της ακύρωσης των Αγώνων, ενώ το 32% επιθυμεί την αναβολή τους.

«Δεν υπάρχει τρόπος οι Ολυμπιακοί να διεξαχθούν υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε επικεφαλής μεταλλουργικής εταιρείας. «Τίποτα από όσα κάνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι σωστά σχεδιασμένο. Το μόνο που φαίνεται να κάνει είναι να δημιουργεί άγχος».

Και η κοινή γνώμη της Ιαπωνίας τάσσεται υπέρ της ακύρωσης ή της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This