Τούρκοι βομβάρδισαν εκκλησία στο Ιράκ: Οργισμένη ανακοίνωση των ΗΠΑ!

Επίσημη ανακοίνωση της USCIRF για τη νέα τουρκική θηριωδία

Must Read

Με μία οργισμένη ανακοίνωση η επιτροπή των ΗΠΑ για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως, καλεί την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, μετά και την καταστροφή χριστιανικής εκκλησίας από μία νέα δολοφονική επιδρομή των τουρκικών αεροσκαφών στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter μάλιστα η USCIRF, η αμερικανική επιτροπή αναρτώντας το αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, επισύναψε και σχετικό άρθρο Κουρδικού μέσου (Rudaw) που περιγράφει τα τεκταινόμενα.

Το tweet της αμερικανικής επιτροπής προάσπισης της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως

Ακολουθεί η μετάφραση του άρθρου:

Ερμπίλ, Περιοχή Ιρακινού Κουρδιστάν – Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα χριστιανικό χωριό στην επαρχία Ντουκόκ τις πρώτες πρωινές ώρες την Τρίτη, καταστρέφοντας πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας του χωριού, όπως δήλωσαν οι ντόπιοι στο RUDAW.

«Ήταν περίπου στις 2:40 π.μ. όταν οι πύραυλοι χτύπησαν κοντά στο χωριό. Όπως μπορείτε να δείτε, βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά », είπε ο Dawoud Yukhanna, ένας χωρικός από τη Miska, στο Rudaw, προσθέτοντας ότι« οι άνθρωποι ήταν τρομοκρατημένοι »

«Δεν μπορούσαν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα αφού άκουγαν τον δυνατό ήχο των βομβών».

Η Yukhanna είπε επίσης ότι τα παράθυρα της εκκλησίας και πολλά άλλα σπίτια στο χωριό ήταν σπασμένα από τον βομβαρδισμό.

Το Miska βρίσκεται στο Amedi, και απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Kesta και το Chalke – χωριά που εγκαταλείφθηκαν πρόσφατα λόγω τουρκικών αεροπορικών επιδρομών. Μόνο οκτώ οικογένειες επέστρεψαν για να ζήσουν στη Μίσκα.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές Avashin, Basyan και Metina της επαρχίας Duhok στις 23 Απριλίου. Ο δηλωμένος στόχος τους είναι να απομακρύνουν τους μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από αυτές τις περιοχές.

Το PKK είναι μια κουρδική ένοπλη ομάδα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία. Θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα που διεξάγει τακτικά στρατιωτικές επιχειρήσεις και στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ του PKK και της Άγκυρας ώθησαν πολλούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Την Τρίτη, η Έντινε έγινε το τρίτο χωριό που εκκενώθηκε από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε νέες επιχειρήσεις, με τις τελευταίες τέσσερις οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν καταφύγει σε άλλες περιοχές.

Ένας 20χρονος άμαχος τραυματίστηκε στο χωριό Deshish την Τρίτη μετά την βομβαρδία της Τουρκίας σε μια κοντινή περιοχή. Μόνο τρεις οικογένειες παραμένουν στο χωριό.

Πληροφορίες από τον Naif Ramadhan

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This