Όσκαρ με… χρονοκαθυστέρηση: Ένα μήνα αργότερα θα διεξαχθεί η 94η τελετή απονομής τους!

Must Read

Στην ανακοίνωση του γεγονότος ότι η διεξαγωγή της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ του 2022 θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση ενός μηνός, προχώρησε σήμερα η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώτρια αρχή της υπέρλαμπρης εκδήλωσης. 

Ειδικότερα, η Ακαδημία ανακοίνωσε πως, λόγω της πανδημίας Covid-19 και του συνεπακόλουθου υγειονομικού πλαισίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η τελετή απονομής θα διεξαχθεί έναν μήνα αργότερα από το προβλεπόμενο. Ως εκ τούτου, η 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου του 2022, στον παραδοσιακό κινηματογράφο της, το Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Παράλληλα, επισήμανε πως ο κανόνας που επιτρέπει στις ταινίες, οι οποίες βγαίνουν απευθείας στις πλατφόρμες streaming και video on demand, να διαγωνιστούν εξίσου για τα βραβεία, χωρίς να  χρειάζεται να έχουν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, επίσης θα διατηρηθεί.

«Χείρα βοηθείας» στις πλατφόρμες streaming

Εντούτοις, ο αντίκτυπος της πανδημίας που αναστάτωσε τη σεζόν των δημοφιλέστερων βραβείων του Χόλιγουντ φέτος, παραμένει αισθητός. Παραδοσιακά, οι διοργανωτές της τελετής απονομής των Όσκαρ αξιώνουν μία ταινία να προβάλλεται για τουλάχιστον 7 ημέρες στους κινηματογράφους του Λος Άντζελες, προκειμένου να μπορεί να είναι επιλέξιμη για τα φημισμένα βραβεία. Όμως, μπροστά στο κλείσιμο των αιθουσών κινηματογράφου και τη διακοπή πολλών γυρισμάτων, αυτά τα κριτήρια χαλάρωσαν, μια απόφαση που πολλοί είδαν ως μια «χείρα βοηθείας» στις πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix ή το Amazon Prime.

«Καθώς αυτή η χρονιά παραμένει επηρεασμένη από την πανδημία, τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την 94η τελετή απονομής των Όσκαρ θα είναι τα ίδια με εκείνα της 93ης τελετής», ανακοίνωσε η οσκαρική Ακαδημία σε σχετικό δελτίο Τύπου. Να σημειωθεί πως οι ταινίες που επιθυμούν να διαγωνιστούν για τα πολυπόθητα αγαλματίδια, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This