Ένταλμα σύλληψης εναντίον του μαφιόζου που αποκάλυψε το σκοτεινό παρακράτος του Ερντογάν

Ο σουλτάνος ζήτησε το... κεφάλι του Πεκέρ!

Must Read

Και πολύ… κρατήθηκε ο «σουλτάνος»! Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ, του μαφιόζου που με τις αποκαλύψεις του τον τελευταίο καιρό έχει ρίξει στα… σχοινιά τον Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε χθες η Άγκυρα, επιχειρώντας να κάνει ρελάνς και να σώσει -κατά το δυνατό- την παρτίδα για λογαριασμό του Τούρκου Προέδρου.

Διαβάστε ακόμα: Το σήριαλ της χρονιάς στην Τουρκία: Ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ και η «φωτιά στα μπατζάκια» του Ερντογάν

Η είδηση γινόταν γνωστή την Πέμπτη, μέσω του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η εισαγγελία της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ οι Αρχές δεν προβαίνουν στην αποκάλυψη άλλων λεπτομερειών.

Όπως έχει γράψει εκτενώς σε ρεπορτάζ της η «δημοκρατία», που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη γείτονα αναφορικά με την υπόθεση αυτή -μια υπόθεση που προσδίδει πλέον στοιχεία… Κολομβίας στην Τουρκία-, η βροχή αποκαλύψεων που κάνει ο Πεκέρ χτυπούν ευθέως το στενό περιβάλλον του Ερντογάν.

Μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα ο Πεκέρ, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου ζει πλέον, ανεβάζει διαρκώς βίντεό του στο YouTube, αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τη μαφία, στον γιο του αντιπροέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ερκάν, που καταγγέλλεται για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και στους δημοσιογράφους που απολύονται όταν απλώς τολμούν να κάνουν τη δουλειά τους: να ρωτήσουν δηλαδή τους αρμοδίους για τη δυσώδη υπόθεση που στοιχειώνει την προεδρία Ερντογάν.

Οι αποκαλύψεις όμως φαίνεται ότι δεν τελειώνουν εδώ. Ήδη ο Πεκέρ έχει δημοσιεύσει επτά βίντεο από τα συνολικά 12 που έχει υποσχεθεί να δώσει στη δημοσιότητα, με το τελευταίο εξ αυτών μάλιστα να έχουν παρακολουθήσει πάνω 15.000.000 χρήστες του διαδικτύου από την περασμένη Κυριακή.

Το πιο πρόσφατο χτύπημα του μαφιόζου προς τον «σουλτάνο» αφορούσε τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών που αναλυτές τον λογίζουν και ως υποψήφιο διάδοχο του Ερντογάν «όταν έρθει εκείνη η στιγμή». Συγκεκριμένα, ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός τον είχε προστατεύσει και του επέτρεψε να φύγει από την Τουρκία προτού συλληφθεί, ενώ τονίζει πως είχε προηγηθεί η… συνεργασία τους, καθώς με τον Σοϊλού χειρίστηκαν πολλές βρόμικες υποθέσεις, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών τού παρείχε προσωπική συνοδεία!

Σοκ δε προκάλεσαν τα λεγόμενα του Πεκέρ για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μέσα σε αστυνομικό τμήμα ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης επειδή… προσέβαλε την οικογένεια του Ερντογάν!

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα είναι τελικά επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι αποκαλύψεις στο προφίλ του «σουλτάνου». Το μόνο βέβαιο πάντως -σύμφωνα με τους New York Times- είναι ότι από την ιστορία αυτή ο Ερντογάν θα μετρά κι άλλες «πληγές», ενώ βλέπει τη δημοτικότητά του να καταρρέει τόσο από την πτωτική πορεία της τουρκικής οικονομίας όσο όμως και εξαιτίας της κακής διαχείρισης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This