Σάββατο 31/7/2021

Να πάνε για… βουτιές στη θάλασσα αποφάσισαν στη βαρκάδα τους Πούτιν και Λουκασένκο στο Σότσι (video)

Τι ειπώθηκε για την πτήση της Ryanair

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον Αλεξάντερ Λουκασένκο να κάνουν μια βουτιά στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Σότσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta της Λευκορωσίας. Μάλιστα, οι δύο άνδρες έκαναν και… βαρκάδα!

«Χθες ήταν η ημέρα των επίσημων συνομιλιών και σήμερα είναι ανεπίσημη. Ο Πούτιν και ο Λουκασένκο, εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και έκαναν βόλτα με βάρκα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αφήνοντας λίγο στην άκρη τις άλλες συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας σχολίασε ότι «ο καιρός στο Σότσι είναι καλός τώρα. Μπορούμε να κολυμπήσουμε», για να λάβει την απάντηση του ομολόγου του της Λευκορωσίας: «Με χαρά».

«Η θάλασσα γίνεται όλο και πιο ζεστή. Νομίζω ότι θα συμβάλει επίσης στα αποτελέσματα της συνάντησής μας σήμερα», ανέφερε ο Πούτιν.

nb keimeno putin lukasenko boat

Τι ειπώθηκε για την πτήση της Ryanair

Σε ότι αφορά την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας είπε στον Ρώσο ομόλογό του τι συνέβη.

«Όσον αφορά τις παρατηρήσεις του Προέδρου [Πούτιν] σχετικά με την ‘έκρηξη συναισθημάτων’, ναι, πράγματι, από την άποψή μας, η κατάσταση απαιτεί προσεκτική και εποικοδομητική εξέταση, χωρίς βιαστικά συμπεράσματα. Ο καταρράκτης βιαστικών συμπερασμάτων που έγιναν από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από τις Βρυξέλλες, δείχνει μάλλον ότι αυτή η προσέγγιση δεν βασίζεται σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν πραγματικά οι περιστάσεις, αλλά βασίζεται αποκλειστικά σε συναισθήματα».

Ο Πούτιν έθεσε το ζήτημα της Ρωσίδας πολίτη Σοφία Σαπέγκα, η οποία συνελήφθη στο Μινσκ: «Ο Πρόεδρος Λουκασένκο ενημέρωσε λεπτομερώς τον Ρώσο ομόλογό του για το τι συνέβη στην πτήση της Ryanair. Με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, τέθηκε το ζήτημα της κρατούμενης Ρωσίδας πολίτη, η οποία βρίσκεται στο προδικαστικό κέντρο κράτησης τώρα. Βεβαίως, δεν είναι αδιάφορη για μας η μοίρα της», είπε ο Πεσκόφ.

Πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η Σαπέγκα «διαθέτει άδεια διαμονής στη Λευκορωσία. Συνεπώς, προχωρούμε από το γεγονός ότι όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το νόμο. Ο πρόεδρος έχει δώσει εντολή στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να παρακολουθήσει την υπόθεση των Ρώσων πολιτών με τη μέγιστη προσοχή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ