Τρίτη 3/8/2021

Ελληνικά γράμματα δίνει στις παραλλαγές του κορωνοϊού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο ΠΟΥ προτρέπει τις εθνικές αρχές και τα Μέσα Ενημέρωσης της κάθε χώρας να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις νέες ονομασίες.

Ελληνικά γράμματα αποφάσισε να δώσει στις παραλλαγές του κορωνοϊού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Και αυτό γιατί οι επιστημονικές ονομασίες που δίνονται είναι δύσκολες για τον κόσμο και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Με αυτό τον τρόπο θέλουν οι ειδικοί να αποφύγουν και τους στιγματισμούς λόγω της πανδημίας, όπως συνέβη με την Κίνα που θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για την διασπορά του ιού και έχουν σημειωθεί και επιθέσεις σε βάρος ατόμων ασιατικής καταγωγής!

Φυσικά οι επιστημονικές ονομασίες θα παραμείνουν και τα ελληνικά γράμματα θα αφορούν τους τόπους που εμφανίστηκαν οι παραλλαγές του κορωνοϊού. Η παραλλαγή B.1.1.7, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ονομάζεται «Άλφα» (Alpha). Η παραλλαγή Β.1.351, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, ονομάζεται «Βήτα» (Beta) και η παραλλαγή P.1, που εντοπίστηκε στη Βραζιλία, «Γάμμα» (Gamma).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δώσει δύο διαφορετικές ονομασίες στις ξεχωριστές υποκατηγορίες της παραλλαγής B.1.617, η οποία πλήττει την Ινδία: η B.1.617.2 γίνεται έτσι «Δέλτα» (Delta) και η B.1.617.1 «Κάπα» (Kappa).

Επίσης ο ΠΟΥ προτρέπει τις εθνικές αρχές και τα Μέσα Ενημέρωσης της κάθε χώρας να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις νέες ονομασίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ