Πέμπτη 29/7/2021

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε πρώην μιντάρχη σε 1.406 χρόνια φυλακή!

Ο Καράτσα κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε συνωμοσία για στημένους αγώνες εξ ονόματος του κινήματος του Γκιουλέν

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του -τώρα αδύναμου- Samanyolu Media Group της Τουρκίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1.406 ετών για διάφορες κατηγορίες σχετικά με συνωμοσία σε σκάνδαλο στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων που αποκαλύφθηκε το 2011.

Ο Χινταγιέτ Καράτσα ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο του 2014, ήταν μεταξύ των 108 κατηγορουμένων στη δίκη. Του δόθηκε η μακρά ποινή φυλάκισης κατά την τελευταία ακρόαση της δίκης την Παρασκευή με 76 κατηγορίες για υποκίνηση παραβιάσεων του απορρήτου της επικοινωνίας, 166 κατηγορίες υποκίνησης και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, 166 κατηγορίες για υποκίνηση πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων και 91 κατηγορίες για υποκίνηση συκοφαντίας.

Ο Καράτσα κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε συνωμοσία στην έρευνα για στημένους αγώνες εξ ονόματος του κινήματος του Γκιουλέν (σ.σ. παντού τον βλέπει ο Ερντογάν), όπως ανέφερε το turkishminute.com.

Το σκάνδαλο για το στήσιμο των αγώνων έγινε πρωτοσέλιδο το καλοκαίρι του 2011, όταν η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για 19 ποδοσφαιρικούς αγώνες που ήταν ύποπτοι ότι είχαν στηθεί και έως τις 10 Ιουλίου, είχαν συλληφθεί 61 άτομα, μεταξύ των οποίων ο τότε πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ Aziz Yıldırım και οι Τούρκοι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Nazmi Ardıç, ο οποίος επίσης φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1.972 ετών, ενώ σε έναν πρώην αστυνομικό δόθηκε ποινή 161 ετών και οκτώ μηνών για κατηγορίες παρόμοιες με του Καράτσα.

Ο Καράτσα κρατείται στη διαβόητη φυλακή Silivri από τον Δεκέμβριο του 2014. Καταδικάστηκε με την κατηγορία της ένταξης σε μια τρομοκρατική οργάνωση για τους φερόμενους δεσμούς του με το κίνημα του Γκιουλέν και για φερόμενη συκοφαντία της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής ομάδας Tahşiyeciler που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα.

Το Samanyolu Media Group συγκαταλέγεται μεταξύ των δεκάδων τουρκικών ΜΜΕ που έκλεισαν από την τουρκική κυβέρνηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα λόγω των δεσμών τους με το κίνημα του Γκιουλέν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ