Τετάρτη 4/8/2021

Οι αόρατοι πράκτορες της Αγγλίας με μεθόδους και gadgets αλά Μποντ

Στους βρετανικούς πρακτορικούς κύκλους είναι γνωστοί ως «Προσαύξηση», είναι ό,τι πιο κοντινό στον Τζέιμς Μποντ, η ύπαρξή τους δεν επιβεβαιώνεται από τη βρετανική κυβέρνηση και φέρεται ότι έχουν εμπλακεί σε μυστηριώδη δυστυχήματα, όπως αυτό της Λαίδης Ντι και η απόπειρα δολοφονίας του Μιλόσεβιτς.

Η E Squadron, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής «Sun», είναι το πέμπτο και νεότερο τμήμα της βρετανικής SAS και βασική αποστολή της είναι να συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες ΜΙ6 σε κρίσιμες αποστολές σε όλο τον κόσμο. Οι άντρες και οι γυναίκες της μυστικής αυτής υπηρεσίας επιχειρούν σε μικρές ομάδες και έχουν πρόσβαση σε γκάτζετ τύπου Τζέιμς Μποντ που σχεδιάζονται από τον τομέα Q των μυστικών υπηρεσιών.

Ο θρύλος της SAS Αντι Μακνάμπ, που είχε περάσει τρία χρόνια σε αυτή τη μονάδα, από το 1991 μέχρι το 1993, λέει ότι είναι «ό,τι πιο κοντινό σε αυτά που κάνει ο Τζέιμς Μποντ», αλλά ακόμα και 30 χρόνια μετά δεν αποκαλύπτει τι έκανε εκεί! Τα μέλη της «Προσαύξησης» δεν μοιάζουν με στρατιώτες, ενώ κάποιοι μιλούν ξένες γλώσσες και μπορούν να περάσουν για ντόπιοι σε διάφορες χώρες, ενώ είναι απείρως πιο καλοί χρήστες των όπλων, όπως καυχιούνται, σε σύγκριση με τους άντρες της ΜΙ6. Ωστόσο, επειδή εμφανίζονται ως απλοί πολίτες και δεν μπορούν να οπλοφορούν, είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι στη μάχη σώμα με σώμα.

Η Λαίδη Ντι

Εκτός από την παρουσία τους στην εισβολή στο Ιράκ και σε άλλα γεγονότα αντίστοιχης στρατιωτικής σημασίας, υπάρχουν φήμες ότι αυτό το «τάγμα» έχει εμπλακεί και σε μια σειρά από φερόμενες δολοφονικές συνωμοσίες. Ο πρώην αξιωματικός της ΜΙ6 Ρίτσαρντ Τόμλινσον έχει υπονοήσει ότι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του θανάτου της Νταϊάνα αλλά και στη συνωμοσία για τη δολοφονία του Σέρβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, κάνοντας λόγο για κοινές πρακτικές, όπως για παράδειγμα τη χρήση φακού για να τυφλωθεί ο οδηγός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ