Προειδοποίηση ΠΟΥ στην Ευρώπη για τα χαλαρωτικά μέτρα: Πάντα ορατός ο κίνδυνος για 4ο κύμα πανδημίας

Τα ποσοστά εμβολιασμών δεν επαρκούν για την αποφυγή μιας νέας έξαρσης του ιού

Must Read

Αυτοσυγκράτηση αναφορικά με τα συνεχή ανοίγματα δραστηριοτήτων στην Ευρώπη συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο του νέου κορωνοϊού

Ειδικότερα, ο ΠΟΥ τονίζει πως το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» στην Ευρώπη δεν έχει χτιστεί ακόμη και ότι ο φόβος για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας Covid-19 αμέσως μετά το καλοκαίρι, προβληματίζει έντονα τόσο τους ειδικούς, όσο και τις κυβερνήσεις των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, προειδοποίησε ότι, παρά την πτώση που καταγράφεται τελευταία στα κρούσματα κορωνοϊού, σε καμία περίπτωση, δεν έχει διαφύγει του κινδύνου. «Καθώς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερες κοινωνικές συγκεντρώσεις, μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού και μεγάλες γιορτές και αθλητικά τουρνουά, ο ΠΟΥ στην Ευρώπη ζητά προσοχή», τόνισε ο Κλούγκε στη διάρκεια ενημερωτικής συνέντευξης Τύπου.

«Καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών

Παράλληλα, ο ΠΟΥ έκρουσε «καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμών δεν επαρκούν για την αποφυγή μιας νέας έξαρσης του ιού. Προσφάτως, άλλωστε, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε για την «πολύ γρήγορη» άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, την ώρα που οι μεταλλάξεις συνεχίζουν να απειλούν.

«Με την αυξημένη παγκόσμια μετάδοση των μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Δέλτα, η άρση των περιορισμών πολύ γρήγορα θα μπορούσε να είναι καταστροφική για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», επισήμανε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This