Σάββατο 19/6/2021

Προειδοποίηση ΠΟΥ στην Ευρώπη για τα χαλαρωτικά μέτρα: Πάντα ορατός ο κίνδυνος για 4ο κύμα πανδημίας

Τα ποσοστά εμβολιασμών δεν επαρκούν για την αποφυγή μιας νέας έξαρσης του ιού

Αυτοσυγκράτηση αναφορικά με τα συνεχή ανοίγματα δραστηριοτήτων στην Ευρώπη συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επισημαίνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο του νέου κορωνοϊού

Ειδικότερα, ο ΠΟΥ τονίζει πως το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» στην Ευρώπη δεν έχει χτιστεί ακόμη και ότι ο φόβος για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας Covid-19 αμέσως μετά το καλοκαίρι, προβληματίζει έντονα τόσο τους ειδικούς, όσο και τις κυβερνήσεις των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, προειδοποίησε ότι, παρά την πτώση που καταγράφεται τελευταία στα κρούσματα κορωνοϊού, σε καμία περίπτωση, δεν έχει διαφύγει του κινδύνου. «Καθώς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερες κοινωνικές συγκεντρώσεις, μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού και μεγάλες γιορτές και αθλητικά τουρνουά, ο ΠΟΥ στην Ευρώπη ζητά προσοχή», τόνισε ο Κλούγκε στη διάρκεια ενημερωτικής συνέντευξης Τύπου.

«Καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών

Παράλληλα, ο ΠΟΥ έκρουσε «καμπανάκι» για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμών δεν επαρκούν για την αποφυγή μιας νέας έξαρσης του ιού. Προσφάτως, άλλωστε, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε για την «πολύ γρήγορη» άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, την ώρα που οι μεταλλάξεις συνεχίζουν να απειλούν.

«Με την αυξημένη παγκόσμια μετάδοση των μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Δέλτα, η άρση των περιορισμών πολύ γρήγορα θα μπορούσε να είναι καταστροφική για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», επισήμανε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ