Σάββατο 19/6/2021

Κύπρος: Η 36χρονη Αννίτα Δημητρίου πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής!

Εξελέγη με 25 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία

Ιστορία στην πολιτική σκηνή της Κύπρου έγραψε σήμερα η Αννίτα Δημητρίου, καθώς εξελέγη πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα στη χώρα της που κατακτά το εν λόγω αξίωμα.  

Η 36χρονη βουλευτής και Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) εξελέγη νέα πρόεδρος του Νομοθετικού Σώματος με 25 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, υπερισχύοντας των άλλων έξι υποψηφίων που ήταν οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Γίνεται, έτσι, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.

Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία υπήρχε η δυνατότητα ψήφισης πέραν του ενός υποψηφίου. Στην πρώτη ψηφοφορία, κανείς από τους υποψηφίους δεν εξασφάλισε 29 ψήφους ώστε να εκλεγεί, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Η Ολομέλεια προχώρησε στη συνέχεια σε δεύτερη ψηφοφορία στην οποία το ζητούμενο ήταν ένας υποψήφιος να συγκεντρώσει τα 2/5 των θετικών ψήφων των παρόντων ψηφιζόντων Βουλευτών, δηλαδή οι 22 θετικές ψήφοι των 56 παρόντων βουλευτών.

  • Δείτε την ευχαριστήρια ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ