Η Εκκλησία της Λευκορωσίας αποδέσμευσε από τα καθήκοντά του ιεράρχη που άσκησε κριτική στον Λουκασένκο

Must Read

Η Εκκλησία της Λευκορωσίας αποδέσμευσε από τα καθήκοντά του τον Αρχιεπίσκοπο που είχε ασκήσει κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο και είχε προτρέψει την Εκκλησία να μην είναι αδιάφορη στην εκλογική νοθεία που έγινε στη χώρα καθώς.

Του Κώστα Ονισένκο

Πρόκειται για τον Αρχιεπίσκοπο Γκρόντνο και Βολκόβισκ Αρτέμιο, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τα καθήκοντά του με την επίσημη δικαιολογία να αναφέρει“λόγους υγείας”.

“Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου έκριναν σχετικά με την έκθεση του Εξάρχου πάσης Λευκορωσίας Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβσκ Βενιαμίν, σε σχέση με τη ληφθείσα στις 8 Ιουνίου φέτος στη συνεδρίαση της Συνόδου της Εξαρχίας της Λευκορωσίας απόφασης-παρέμβαση του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου και της Ιεράς Συνόδου, για την αποχώρηση του Αρχιεπισκόπου Γκρόντνο και Βολκόβισκ Αρτέμιου για λόγους υγείας και για το διορισμό του Επισκόπου Αντώνιου του Σλάτσκ και του Σολιγκόρσκ….” αναφέρεται σε ανακοίνωση της λευκορώσικης Εκκλησίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This