«Ρεαλιστική» χαρακτήρισε την σχέση του με τον Μπάιντεν ο Πούτιν

Έγινε ένα πρώτο βήμα, αλλά τα σοβαρά θέματα μένουν ακόμη ανοιχτά

Must Read

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Μπάιντεν «ρεαλιστική» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνομιλία τους στη Γενεύη. «Αν με ρωτήσεις τι είδους συνεργάτης… είναι ο Μπάιντεν, θα έλεγα ότι είναι πολύ εποικοδομητικός», είπε ο Πούτιν. «Είναι πολύ ισορροπημένος – όπως ακριβώς περίμενα. Είναι πολύ έμπειρος. Μπορείτε να το δείτε με την πρώτη ματιά».

Διαβάστε ακόμη: Μετά από σχεδόν δυο ώρες ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι αυτός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ «μιλούσαν την ίδια γλώσσα» και ανέφερε ότι οι δύο άνδρες δεν αντάλλαξαν προσκλήσεις για επίσκεψη στη Μόσχα ή την Ουάσιγκτον. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν με προσκάλεσε ως επισκέπτη του», είπε. «Δεν τον προσκάλεσα ούτε εγώ. Νομίζω ότι για τέτοιες επισκέψεις, για συναντήσεις όπως αυτή, πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις».

Τι συζήτησαν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο Πούτιν ενημέρωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για συζήτηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι η συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν θετική, αν και τόνισε κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών. Αλλά ο Πούτιν μίλησε για τη σημασία της εξεύρεσης κοινής βάσης στις κυβερνοεπιθέσεις.

«Δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες θέσεις σε πολλούς τομείς, αλλά νομίζω ότι και οι δύο πλευρές έδειξαν προθυμία να κατανοήσουν η μία την άλλη και να βρουν τρόπους να φέρουν τις θέσεις μας πιο κοντά. Όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καταλήξαμε σε συμφωνία κυρίως ότι θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για αυτό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνησή του συμμετείχε στην επίθεση ransomware τον περασμένο μήνα στην Colonial Pipeline, ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αγωγών για εξευγενισμένα προϊόντα πετρελαίου στις ΗΠΑ. Η εταιρεία της Ατλάντα πλήρωσε περίπου 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε μια ρωσική εγκληματική ομάδα για να ξαναρχίσει να λειτουργεί. Στη συνέχεια, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν ανακτηθεί 2,3 εκατομμύρια δολάρια από τα λύτρα.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι περισσότερο θύμα τέτοιου τύπου επιθέσεων. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί με άλλες χώρες, συμφωνώντας ότι τα κράτη δεν πρέπει να παρέχουν καταφύγιο για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ή να εμπλέκονται σε πειρατείες κρίσιμων υποδομών.

Δεν επιλύθηκε το θέμα για την ανταλλαγή κρατουμένων

Ο Πούτιν ενημέρωσε ότι με τον Μπάιντεν μίλησαν για την ανταλλαγή κρατουμένων κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αλλά δεν κατέληξαν σε κανένα συμπέρασμα και το επόμενο βήμα είναι να εργαστούν πάνω σε αυτό τα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών. 

Μεταξύ των Αμερικανών που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια συμφωνία είναι ο Paul Whelan, πρώην ναυτικός των ΗΠΑ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια για κατασκοπεία και ο Trevor Reed, ένας άλλος πρώην ναυτικός των ΗΠΑ που φυλακίστηκε από τη Ρωσία για εννέα χρόνια επειδή φέρεται να έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή δύο αστυνομικών της Μόσχας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατερίνα Στικούδη: «Θα φοράω ό,τι θέλω και στο J2US και παντού»

Το δεύτερο παιδάκι της έφερε στον κόσμο η Κατερίνα Στικούδη και ήδη έχει επιστρέψει στα επαγγελματικά της καθήκοντα όπως...

More Articles Like This