«Συμφωνήσαμε με Μητσοτάκη να εντείνουμε τις άμεσες επαφές μας», δήλωσε ο Ερντογάν!

Δύσκολα θα... επιβιώσει η Βορειοατλαντική Συμμαχία χωρίς την χώρα του!

Must Read

Μετά από 3,5 ώρες Υπουργικό Συμβούλιο, ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ -που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα- αλλά και στις συνομιλίες που είχε με τον Τζο Μπάιντεν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε νέα επίδειξη μεγαλομανίας δήλωσε πως η Τουρκία αποτελεί πολύ σημαντικό μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ότι δύσκολα θα επιβιώσει χωρίς την χώρα του! Τόνισε ότι έχει εγκλωβιστεί σε μια οδυνηρή κατάσταση στη Συρία, στην Παλαιστίνη και στη Λιβύη. Δεν έχασε ευκαιρία να αφήσει και μπηχτές για το ΝΑΤΟ και τους Κούρδους και την ισλαμική τρομοκρατία:

«Εξηγήσαμε στους Συμμάχους μας ότι αναμένουμε μια πιο ειλικρινή και ισχυρή συμβολή σε αυτό το θέμα ενάντια στο PKK και διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά ότι είναι δύσκολο για το NATO να επιβιώσει χωρίς την Τουρκία. Αν και η Τουρκία έμεινε μόνη όταν χρειαζόταν περισσότερη υποστήριξη, ωστόσο αναγνωρίζει τη σημασία της διατήρησης του NATO και με αυτήν την κατανόηση, θα συνεχίσουμε και στην προσεχή περίοδο, θα συνεργαστούμε πιο στενά και θετικά με τους συμμάχους μας».

Στις δηλώσεις που έχουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανέφερε:
«Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τις άμεσες επαφές μας με τον Μακρόν, τον Μητσοτάκη και τον Μπάιντεν. Εκφράσαμε αμοιβαία επιθυμία για την εξεύρεση λύσεων. Η συνάντηση με τον Μπάιντεν ήταν πολύ σημαντική, καθώς μιλήσαμε και θέσαμε ξανά τα γνωστά προβλήματα μεταξύ των χωρών μας, ανταλλάσσοντας απόψεις. Πιστεύουμε ότι θα επιλύσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ μας, στο πλαίσιο των αμοιβαίων ευαισθησιών και προσδοκιών μας. Υπό αυτήν την προϋπόθεση, είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε στενές σχέσεις συμμαχίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και με κάθε άλλη χώρα. Πιστεύουμε ότι έχουμε ανοίξει την πόρτα σε μια νέα εποχή με τις ΗΠΑ πάνω σε θετική και εποικοδομητική βάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This