Κυριακή 25/7/2021

Ενώνονται τα κόμματα του Μπερλουσκόνι και του Σαλβίνι για να είναι αποτελεσματικότερα

Εκτός συγχώνευσης μένουν τα «Αδέλφια της Ιταλίας»

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια δήλωσε ότι τα κόμματα της ιταλικής κεντροδεξιάς και σκληρής δεξιάς σκοπεύουν να συνεργαστούν στενά στις επόμενες εθνικές εκλογές το 2023.

Από την πλευρά του ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα, δήλωσε ότι η ένωση των κομμάτων της ιταλικής δεξιάς θα σημάνει πως θα εργάζονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα.

Στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μάριο Ντράγκι συμμετέχουν τόσο το Φόρτσα Ιτάλια, όσο και η Λέγκα ενώ εκτός συνασπισμού βρίσκεται το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας. Μάλιστα η επικεφαλής του Τζόρτζα Μελόνι, απέρριψε το ενδεχόμενο το κόμμα της να ενταχθεί σε έναν νέο σχηματισμό.

Πάντως, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Istituto Ixè, τα τρία παραπάνω κόμματα, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, θα συγκέντρωναν το 47% των ψήφων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ