Τετάρτη 28/7/2021

Χαμός με εργαζόμενους σε νοσοκομείο του Τέξας, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν

Εργαζόμενοι κατέθεσαν μήνυση στο νοσοκομείο, επιχειρηματολογώντας ότι η υποχρέωση εμβολιασμού είναι παράνομη

Πάνω από 150 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Houston Methodist, ένας από τα μεγαλύτερα του Τέξας, απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Το νοσοκομείο είχε ενημερώσει το προσωπικό του πως πρέπει μέχρι τις 7 Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση. Όσοι δεν προχωρούσαν σε εμβολιασμό και δήλωσή του, θα έμπαιναν σε διαθεσιμότητα για δυο βδομάδες και μετά θα απολύονταν, όπως και συνέβη.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου, Γκέιλ Σμιθ: «Οι εργαζόμενοι που συμμορφώθηκαν (στην οδηγία) κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής επέστρεψαν στην εργασία τους την ημέρα μετά τη συμμόρφωσή τους».

Εργαζόμενοι κατέθεσαν μήνυση στο νοσοκομείο, επιχειρηματολογώντας ότι η υποχρέωση εμβολιασμού είναι παράνομη, όμως η μήνυση δεν είχε τύχη και απορρίφθηκε από την δικαστή, με την αιτιολόγηση ότι δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η ασφάλεια των εμβολίων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ