Τετάρτη 4/8/2021

Θα… ξαναφορεθούν πολύ: Επιστρέφουν(;) οι μάσκες στο Ισραήλ λόγω της παραλλαγής Δέλτα!

Όπως όλα δείχνουν, η ινδική παραλλαγή του φονικού ιού «τρύπωσε» από το αεροδρόμιο Ben-Gurion, την κύρια πύλη εισόδου της χώρας

Μία, μόλις, ημέρα μετά την αύξηση των ημερήσιων περιστατικών COVID-19, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, πολλοί Ισραηλινοί επέλεξαν να αποφύγουν το ρίσκο και να αρχίσουν να ξαναφορούν μάσκες, παρά την ανάκληση της εντολής την περασμένη εβδομάδα.

Η πρόσφατη «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού κυρίως σε σχολεία του Ισραήλ, πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την είσοδο της παραλλαγής Δέλτα στη χώρα, λόγω της έλλειψης ελέγχων στο αεροδρόμιο Ben-Gurion, την κύρια πύλη εισόδου της χώρας. Το υπουργείο Υγείας τόνισε πως τον τελευταίο μήνα χιλιάδες ταξιδιώτες εισήλθαν στο Ισραήλ από χώρες υψηλού κινδύνου, με αυξανόμενα ποσοστά λοιμώξεων κορωνοϊού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκδηλώσεις περιστατικών σε δύο σχολεία στο Μοντίν και την Μπινγιαμίνα, με τη χώρα να καταγράφει πάνω από 100 νέα, κρούσματα ανά ημέρα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως, σε εμπορικά κέντρα σε όλη τη χώρα υπήρχαν πολύ περισσότερα άτομα που φορούσαν μάσκες προστασίας κατά της πανδημίας την Τετάρτη από ό,τι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Όσοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μάσκες, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι μειονότητες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ