Πέμπτη 29/7/2021

Ερευνητές στο Ισραήλ ανακάλυψαν κρανίο της ομάδας του Nesher Ramla Homo που ζούσε στην Εγγύς Ανατολή πριν από περίπου 400.000 χρόνια

Ο παππούς... Νεάντερταλ!

Ίχνη ενός άγνωστου προγόνου των Νεάντερταλ, που ζούσε πολύ καιρό στη Μέση Ανατολή παράλληλα και με το δικό μας είδος, τον Homo Sapiens, εντόπισαν ερευνητές στο Ισραήλ.

Απολιθώματα του Nesher Ramla Homo, ο οποίος ίσως έχει έρθει σε επιμειξία με τον Homo Sapiens και σε ανταλλαγή γνώσεων μαζί του, ανακαλύφθηκαν σε βάθος οκτώ μέτρων κοντά στην πόλη Ράμλα, στη διάρκεια ανασκαφής σε λατομείο, και περιλαμβάνουν ένα μέρος κρανίου και μία σχεδόν πλήρη κάτω γνάθο, που βρίσκονταν ανάμεσα σε λίθινα εργαλεία και σε οστά αλόγων και άλλων ζώων. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα πρώιμα μέλη της ομάδας του Nesher Ramla Homo ζούσαν στην Εγγύς Ανατολή πριν από περίπου 400.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι έκαναν δύο σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Science», σχολίασαν ότι η ανακάλυψη φαίνεται να ξαναγράφει την Ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης, ιδίως όσον αφορά τα «ξαδέρφια» μας, τους Νεάντερταλ, καθώς έως τώρα η εξέλιξη των τελευταίων είχε συνδεθεί στενά μόνο με την Ευρώπη.

«Όλα άρχισαν στο Ισραήλ. Θεωρούμε ότι μια τοπική ομάδα ήταν η πηγή προέλευσης των Ευρωπαίων Νεάντερταλ. Στη διάρκεια των μεσοπαγετωνικών περιόδων, κύματα ανθρώπων, οι άνθρωποι Nesher Ramla, μετανάστευσαν από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη» ανέφερε η ανθρωπολόγος Χίλα Μέι του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. «Ο Ευρωπαίος Νεάντερταλ στην πραγματικότητα άρχισε τη ζωή του εδώ, στην περιοχή του Λεβάντε, και μετά μετανάστευσε στην Ευρώπη, ερχόμενος σε επιμιξίες με άλλες ομάδες ανθρώπων» πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ