Η Αίγυπτος του Αλ Σίσι έστειλε τους τούρκους στον αγύριστο!

Οι αιγύπτιοι είναι κυρίαρχο κράτος και όχι μπανανία όπως εμείς

Must Read

Το newsbreak.gr σας είχε μεταδώσει αποκλειστικά την πορεία των δήθεν συνομιλιών της Αιγύπτου με την Τουρκία και τον τρόπο με τον οποίο η Αίγυπτος ταπείνωσε τους τούρκους, οδηγώντας τους στην πρώτη διπλωματική ήττα μετά από πολλά χρόνια.

Πλέον επιβεβαιωνόμαστε επίσημα από τα  αρμόδια χείλη.

Οι συνομιλίες μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας έχουν σταματήσει χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία για την επανάληψη διερευνητικών συνόδων για την αποκατάσταση των σχέσεων Άγκυρας-Καΐρου, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάιμ Σούκρυ. Ο πλέον αρμόδιος άνθρωπος δηλαδή για να επιβεβαιώσει την πλήρη διακοπή των συνομιλιών.

Η Αίγυπτος ιδίως μετά από κριτική από  σύμβουλο του Τούρκου προέδρου για τις αποφάσεις του Καΐρου κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Βρήκε την ευκαιρία να διαμηνύσει πως οι συνομιλίες σταματούν άμεσα. Σε αντίθεση φυσικά με την δική μας μπανανία, όπου οι τούρκοι μας απειλούν, μας βρίζουν, μας συκοφαντούν, μας παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία, προαναγγέλλουν εισβολή και εθνικό ακρωτηριασμό, αλλά εμείς συνεχίζουμε και ομιλούμε σε καλό κλίμα!

Οι παρατηρήσεις του Shourky έρχονται καθώς η Τουρκία τους τελευταίους μήνες επιδιώκει την προσέγγιση με την περιφερειακή αντίπαλη Αίγυπτο. Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου έχουν καταστραφεί από τότε που ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο του 2013 και ξεκίνησε καταστολή κατά της τρομοκρατικής  Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τον εκτοπισμένο αιγυπτιακό ισλαμοφααιστα  Μοχάμεντ Μόρσι, αντιτάχθηκε στη στρατιωτική ανάληψη και έχει συχνά καταγγείλει τον Ελ Σίσι ως δικτάτορα. Η Τουρκία έκτοτε έχει γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για Αιγύπτιους Ισλαμιστές καταζητούμενους τρομοκράτες που αντιτίθενται στην κυβέρνηση στο Κάιρο.

Η Τουρκία τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι επανέλαβε τις διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο και ήθελε περαιτέρω συνεργασία και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ανάλ ξεκίνησε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Χάμντι Σανάντ Λόζα τον Μάιο, την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών από το 2013.

«Υπάρχει διπλωματική εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές μέσω της οποίας πραγματοποιείται ο κανονικός πολιτικός διάλογος για τη μεταφορά μηνυμάτων, τη διαχείριση της σχέσης και την επικοινωνία όσων βλέπουμε σχετικά με τις σχέσεις και τι βρίσκουμε απόψεις που πρέπει να επικοινωνήσουμε στο Τουρκική πλευρά », είπε ο αξιωματούχος.

Ο Σούκρι είπε ότι αναμένει ότι οι αιγυπτιακές-τουρκικές σχέσεις θα βασίζονται σε αρχές όπως η «μη παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις και η καλή γειτονία», καθώς και η πρόληψη της «δραστηριότητας σε κρατικά εδάφη που θα αποσταθεροποιήσουν μια άλλη χώρα». Αναφερόμενος φυσικά στην Λιβύη.

Διαβάστε εδώ ακριβώς πως η Αίγυπτος ταπείνωσε την Τουρκία, αυξάνοντας συνεχώς τις απαιτήσεις της στις διαπραγματεύσεις

Ο Γιασίν Ακτάι, σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, νωρίτερα αυτό το μήνα κατηγόρησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για αποφάσεις που εκδόθηκαν εναντίον ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μέλη της παράνομης Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Σούκρυ την Παρασκευή αρνήθηκε επίσης ότι αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα κατευθυνόταν στην Τουρκία για να ξαναρχίσει τις συνομιλίες σύντομα, σύμφωνα με το Egypt Independent.

Έτσι ακριβώς συμπεριφέρονται στους τούρκους. Μακάρι να το καταλάβουν και οι δικοί μας πολιτικοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This