Δεκάδες αγνοούμενοι στην Ιαπωνία από κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές (video)

Must Read

Σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωσαν την πόλη Ατάμι της κεντρικής Ιαπωνίας, με συνέπεια να προκληθούν κατολισθήσεις. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 19 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στον νομό Σιζουόκα της κεντρικής Ιαπωνίας μετά τις κατολισθήσεις αυτές που παρέσυραν σπίτια. «Δεν έχουμε πληροφορίες σε σχέση με την ασφάλεια 19 ανθρώπων», δήλωσε ο νομαρχιακός αξιωματούχος αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας προκειμένου να οργανώσουν αποστολή διάσωσης, πρόσθεσε. Συνεργεία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων από τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας εστάλησαν στην πόλη Ατάμι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την ιαπωνική τηλεόραση έδειχναν χείμαρρους λάσπης να καταστρέφουν κτίρια στην παράκτια πόλη Ατάμι, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα κάλεσε επίσης μια ομάδα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την κρίση, σύμφωνα με το NHK που μετέδωσε βίντεο στο Twitter, το οποίο δείχνει πλημμύρες που καταστρέφουν σπίτια και παρασύρουν συντρίμμια.

Αξιωματούχος στο Ατάμι διευκρίνισε ότι σημειώθηκε κατολίσθηση στις 10.30 τοπική ώρα (04.30 ώρα Ελλάδας), προσθέτοντας ότι «αρκετά σπίτια παρασύρθηκαν» και ότι 200 εστίες στην περιοχή δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

https://www.youtube.com/watch?v=2lJ53uE6n2Y

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This