Πορτ-ο-Πρενς: Νέες συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία του Αϊτινού προέδρου Μοΐζ

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Αϊτής στην Ουάσιγκτον, οι δράστες ήταν «επαγγελματίες δολοφόνοι» και υποδύονταν τους πράκτορες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ

Must Read

Σε νέες συλλήψεις ανδρών που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ, προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία της Αϊτής υποστηρίζει πως συνέλαβε έξι από τους άνδρες που δολοφόνησαν τον Αϊτινό πρόεδρο και αναζητά τους «εγκεφάλους» αυτής την επιχείρησης, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Λεόν Σαρλ, ενώ ο υπουργός Ματιάς Πιερ, αρμόδιος για εκλογικά ζητήματα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Αμερικάνος πολίτης, Αϊτινής καταγωγής.

Όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι, αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν περικυκλώσει τους ενόπλους από την Τετάρτη και διεξαγόταν σφοδρή μάχη, ενώ τεταμένη παραμένει και σήμερα η ατμόσφαιρα στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς, πρωτεύουσας της Αϊτής, με τα πολυκαταστήματα, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, αλλά και διάφορα μικρά μαγαζιά να αποφεύγουν να ανεβάσουν ρολά. Κλειστό παραμένει και το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, όπως και τα σύνορα με τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των ενόπλων που «γάζωσαν» τον πρόεδρο Μοΐζ μέσα στο σπίτι του, τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Η κυβέρνηση κήρυξε εθνικό πένθος διάρκειας δύο εβδομάδων, ενώ, νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις «μισθοφόρους», φερόμενους ως μέλη αυτής της ομάδας.

Απαίτησαν να λιντσάρουν τους δράστες

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι, αποσβολωμένοι από τις εξελίξεις, προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν πώς συνέβη η τραγωδία. «Πού πήγαν οι πάνοπλοι αστυνομικοί που παρακολουθούν νύχτα και μέρα τον πρόεδρο; Γιατί δεν αντέδρασαν;», διερωτήθηκε μια 28χρονη δικηγόρος, ενώ έξω από ένα αστυνομικό τμήμα της Πεσιονβίλ, στα προάστια της πρωτεύουσας, συγκεντρωμένο πλήθος επευφημούσε τους αστυνομικούς για τη σύλληψη των δραστών, ζητώντας να τούς τους παραδώσουν, για να τους λιντσάρουν!

Όπως, πάντως, αποκάλυψε την Τετάρτη ο πρεσβευτής της Αϊτής στην Ουάσιγκτον, οι δράστες ήταν «επαγγελματίες δολοφόνοι» και υποδύονταν τους πράκτορες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This