Σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες: Στα 78 τα θύματα από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στo Μαϊάμι

Ο έφηβος που ανασύρθηκε λίγες ώρες μετά την κατάρρευση είναι, δυστυχώς, ο μόνος που κατάφερε να βγει ζωντανός από τα χαλάσματα

Must Read

Σε 78 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων από την κατάρρευση της δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, αφότου οι διασώστες περισυνέλλεξαν τις σορούς ακόμη 14 ανθρώπων από τα χαλάσματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για σχεδόν δύο εβδομάδες, οι απεγνωσμένες έρευνες στα συντρίμμια του μοιραίου κτιριακού συγκροτήματος μπροστά στη θάλασσα δεν είχαν αποδώσει καρπούς, όσον αφορά στην ανάσυρση τυχόν επιζώντων, με τον έφηβο που ανασύρθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την καταστροφή, να παραμένει ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- τυχερός. Παρόλα αυτά, ο Τσαρλς Μπερκέτ, δήμαρχος του μικρού δήμου των 6.000 κατοίκων, δήλωνε χθες «προσευχόμαστε ακόμα για ένα θαύμα», διαβεβαιώνοντας ότι επιμένει να μην «έχει εγκαταλείψει όλες τις ελπίδες».

Με τη συναίσθηση του επείγοντος

Τη 15η συνεχή ημέρα επιχειρήσεων, τα μέλη των σωστικών συνεργείων τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη 01:20 – την ώρα που κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου. «Η δουλειά συνεχίζεται με την ταχύτητα και με τη συναίσθηση του επείγοντος που είναι απαραίτητες», τόνισε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι – Ντέιντ, στην οποία υπάγεται διοικητικά το Σέρφσαϊντ.

«Εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να βρούμε τα θύματα και να επιτρέψουμε στις οικογένειες να τα πενθήσουν το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αστυνομικοί και ιατροδικαστικοί έχουν επιφορτιστεί με το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων ή των ανθρωπίνων υπολειμμάτων, για να ειδοποιηθούν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This