Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται: Πρώτος θάνατος λόγω Covid-19 για το 2021 στην «απομονωμένη» Αυστραλία!

Έντονη ανησυχία πως τα περιοριστικά μέτρα στο Σίδνεϊ των πλέον των 5 εκατομμυρίων κατοίκων θα παραταθούν ξανά

Must Read

Tον πρώτο θάνατο ασθενούς με Covid-19, για την τρέχουσα χρονιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως σήμερα σημειώθηκε και η υψηλότερη καταγραφή νέων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μέσα στο 2021: 77 στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η συγκεκριμένη πολιτεία είναι αντιμέτωπη με ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που, όπως αναμενόταν, αποδίδεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζίκλιαν προεξόφλησε ότι ο αριθμός των μολύνσεων στο Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, που έχει τεθεί σε lockdown για τρεις εβδομάδες, θα αυξηθούν τα επόμενα 24ωρα. «Αναμένω ότι ο αριθμός (σ.σ. των κρουσμάτων) στη Νέα Νότια Ουαλία θα ξεπεράσει τα 100 αύριο», τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. «Θα με εκπλήξει εάν είναι λιγότερα», πρόσθεσε.

Το Σάββατο είχαν καταγραφεί 50 κρούσματα, νούμερο που αποτελούσε το προηγούμενο ρεκόρ για το 2021. Συνολικά, στο τρέχον ξέσπασμα έχουν επιβεβαιωθεί 566 μολύνσεις από τον φονικό, εξαιρετικά μεταδοτικό ιό. Από τις περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, 33 άνθρωποι είχαν επαφές στην κοινότητα, ενώ είχαν μολυνθεί εν αγνοία τους, γεγονός το οποίο εντείνει την ανησυχία πως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στο Σίδνεϊ και τα περίχωρά του θα παραταθούν ξανά.

Μόλις 911 θάνατοι στη χώρα μέχρι σήμερα

Η άμεση επιβολή lockdowns, η τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και η διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων οι οποίοι μολύνθηκαν θεωρείται πως επέτρεψαν στην Αυστραλία να ελέγξει –συγκριτικά– την πανδημία και κυρίως να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τον απολογισμό των θυμάτων. Η χώρα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι σήμερα μόλις 911 θανάτους και περί τις 31.000 μολύνσεις εξαιτίας της Covid-19.

*πηγή φωτό: Instagram

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This