Πέμπτη 29/7/2021

Οι Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες των Κούρδων ανακοίνωσαν το θάνατο τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών

Τι ανακοινώνουν τα κουρδικά μέσα

Κουρδικές γυναικείες μονάδες σκότωσαν τέσσερις Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με μέσα της Rojava.

Οι Τούρκοι αμέσως μετά εξαπέλυσαν σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή.

Οι Κούρδισσες μαχήτριες των Μονάδων «Ελεύθερων Γυναικών -Αστέρι» πραγματοποίησαν μια ποιοτική επιχείρηση εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής στο βόρειο Ιράκ, στις περιοχές  Αβασίν και Μετίνα, στην επέτειο των μαρτύρων της 14ης Ιουλίου.

Το κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων ανέφερε ότι οι μαχήτριες πραγματοποίησαν μια ποιοτική επιχείρηση εναντίον του τουρκικού στρατού που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων στρατιωτών της τουρκικής κατοχής, εκτός από την καταστροφή δύο χαρακωμάτων του εχθρού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στο πλαίσιο της επαναστατικής εκστρατείας αντίστασης, στην περιοχή Μετίνα  στις 13 Ιουλίου, περίπου στις 7:30 το πρωί, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο Τελ Αζάντ από δύο άξονες.

Από τον πρώτο άξονα, δύο σημεία κατοχής στοχεύθηκαν από κοντά, σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες κατοχής, και καταστρέφοντας τα δύο σημεία, και από τον δεύτερο άξονα, τα στοχεύθηκαν κάμερες παρακολούθησης και καταστράφηκαν.

Το βράδυ της ημέρας της επίθεσης, τουρκικά ελικόπτερα πέταξαν και βομβάρδισαν  τρία χωριά στην περιοχή.

Rojava News – μετάφραση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ