Κυριακή 1/8/2021

Βρετανία: Περισσότερες από 200 παρενέργειες εντοπίστηκαν σε ανθρώπους που νόσησαν από «Covid διαρκείας»!

Τα μακροχρόνια συμπτώματα επηρεάζουν 10 διαφορετικά ανθρώπινα όργανα

«Βαρέθηκαν» να μετράνε… παρενέργειες επιστήμονες στη Βρετανία, μελετώντας ασθενείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι νόσησαν από Covid-19 για πάνω από έξι μήνες, καθώς κατέγραψαν συνολικά 203!

Ειδικότερα, σε μελέτη του University College του Λονδίνου, η οποία αποκαλύπτει τις ασθένειες με τις οποίες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι όσοι νοσούν από «Covid διαρκείας», τα συμπτώματα του οποίου ταλαιπωρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους ασθενείς, ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εν λόγω ασθενείς έχουν αναφέρει πάνω από 200 διαφορετικά συμπτώματα, αφότου μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό. Η μελέτη κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι αυτά τα μακροχρόνια συμπτώματα επηρεάζουν 10 διαφορετικά ανθρώπινα όργανα, ενώ πολλά από αυτά τα προβλήματα ταλαιπωρούν τους ασθενείς για περισσότερο από έξι μήνες.

Οι ερευνητές, που κι αυτοί είχαν νοσήσει από Covid-19, συνέλεξαν δεδομένα από περισσότερα από 3.700 άτομα από 56 χώρες. Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφάνισαν συμπτώματα αφότου νόσησαν από «Covid διαρκείας», μεταξύ Δεκεμβρίου του 2019 και Μαΐου του 2020 και παρατεταμένα προβλήματα που διαρκούν ακόμη και σήμερα.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι στη λίστα με τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που νοσούν από «Covid διαρκείας» περιλαμβάνονται η κόπωση, η επιδείνωση των συμπτωμάτων μετά από σωματική ή πνευματική άσκηση και η πνευματική σύγχυση. Συνολικά, εντοπίστηκαν 203 ξεχωριστά συμπτώματα, 66 από τα οποία παρακολούθησαν στενά οι συντάκτες της μελέτης, καθώς θεωρούνται τα πιο κοινά συμπτώματα για μια περίοδο επτά μηνών.

Άλλα συμπτώματα που εμφάνισαν οι συμμετέχοντες, είναι ψευδαισθήσεις, τρόμο, φαγούρα στο δέρμα, αλλαγές στην έμμηνο ρύση, σεξουαλική δυσλειτουργία και συρρίκνωση πέους, προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, έρπητα ζωστήρα, απώλεια μνήμης, θολή όραση, διάρροια και εμβοές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ