Άμεση οικονομική βοήθεια στους πληγέντες υποσχέθηκε η Μέρκελ

«Η πολιτεία θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων», δήλωσε η Καγκελάριος

Must Read

Στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στη Ρηνανία – Παλατινάτο, που ήταν το επίκεντρο των καταιγίδων που έπληξαν τη δυτική Γερμανία, βρέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, διαβεβαιώνοντας ότι θα τους δοθεί άμεση οικονομική βοήθεια.

Η κ. Μέρκελ υποσχέθηκε αλληλεγγύη και χειροπιαστή βοήθεια, ενώ εμφανίστηκε σοκαρισμένη από την έκταση της καταστροφής. «Ήθελα να έχω μια ρεαλιστική εικόνα μιας σουρεαλιστικής κατάστασης», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι της είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει με λόγια αυτό που αισθάνεται μπροστά στην καταστροφή.

«Είναι παρήγορο το γεγονός ότι οι άνθρωποι μένουν ενωμένοι και βοηθούν ο ένας τον άλλον», τόνισε και δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι η πολιτεία θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα άμεσης βοήθειας από την ερχόμενη Τετάρτη, ανέφερε η κυρία Μέρκελ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «θα χρειαστεί υπομονή», ενώ πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και τα τεχνικά συνεργεία θα παραμείνουν στην περιοχή «για όσο αυτό είναι αναγκαίο».

merkel

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα σωστικά και τεχνικά συνεργεία που επιχειρούν, αλλά και τους πολίτες οι οποίοι εκφράζουν τη βούληση να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Τους κάλεσε μάλιστα σε δύο εβδομάδες, όταν η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει, να επανέλθουν ρωτώντας με ποιον τρόπο μπορούν να συνεισφέρουν.

Από την πλευρά της η Πρωθυπουργός της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μάλου Ντράιερ (SPD), η οποία υποδέχθηκε στο Σουλντ την κυρία Μέρκελ, έκανε λόγο για «τραυματική κατάσταση», αναφερόμενη στους 112 νεκρούς από τις πλημμύρες και στην απώλεια περιουσιών. «Οι καρδιές μας είναι κοντά σε εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους και αγωνιούμε μαζί με τους συγγενείς των αγνοουμένων», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This