Καλώς τα δεχτήκανε: Στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο ήδη μετρούν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού!

Θετικοί διαγνώστηκαν και ένα μέλος της ΔΟΕ, καθώς και ένας ακόμη αθλητής, εκτός Ολυμπιακού Χωριού

Must Read

Δύο αθλητές και ένα μέλος της αποστολής της Νότιας Αφρικής είναι τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, με την τελετή έναρξης των αγώνων να απέχει, πλέον, μόλις μερικές ημέρες.   

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν σήμερα, Κυριακή, τα θετικά τεστ, αλλά δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αθλητών, διευκρινίζοντας μόνο πως δεν πρόκειται για Ιάπωνες. Λίγο αργότερα, όμως, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρία κρούσματα Covid-19 στην αποστολή της – δύο παίκτες και ένας αναλυτής βίντεο. Οι παίκτες είναι ο αμυντικός Thabiso Monyane και ο μέσος Kamohelo Mahlatsi, έκανε γνωστό η SAFA.

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής τέθηκε σε καραντίνα και αναμένει τα αποτελέσματα των περαιτέρω εξετάσεων που διενεργήθηκαν σήμερα σε παίκτες και στο προσωπικό της ομάδας, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Mxolisi Sibam. Η Νότια Αφρική πρόκειται να παίξει με την Ιαπωνία στον πρώτο αγώνα του ανδρικού ποδοσφαιρικού τουρνουά την Πέμπτη, στο Στάδιο του Τόκιο.

Θετικός στον ιό και μέλος της ΔΟΕ

Οι διοργανωτές έκαναν, επίσης, γνωστό, σήμερα, ότι ένας ακόμη αθλητής έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό, ο οποίος, όμως, δεν διαμένει στο Ολυμπιακό Χωριό. Και αυτός ο αθλητής διευκρινίστηκε πως δεν είναι Ιάπωνας. Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε πως  το Σάββατο, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Τόκιο, διαγνώστηκε θετικό στον ιό και ένα μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ΔΟΕ έκανε γνωστό ότι πρόκειται για τον Ryu Seung-min της Νότιας Κορέας, ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο πινγκ-πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Associated Press, τέθηκε σε απομόνωση και είναι ασυμπτωματικός.

Το Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο αναμένεται να φιλοξενήσει 11.000 αθλητές και πολλές χιλιάδες άτομα προσωπικό. Η ιαπωνική πρωτεύουσα ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, 1.008 νέα κρούσματα, πέμπτη συνεχόμενη ημέρα με περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This