Δευτέρα 2/8/2021

Αφρούς βγάζει ο Ερντογάν με την ευρωπαϊκή απόφαση για την ισλαμική μαντίλα

Για... ισλαμοφοβία κατηγορεί τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα το Λουξεμβούργο, είχαν προσφύγει δύο μουσουλμάνες που ζουν στη Γερμανία, η μία εργαζόμενη σε φαρμακείο και η άλλη ως παιδοκόμος. Οι δυο γυναίκες αμφισβήτησαν ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στον χώρο εργασίας τους.

Την περασμένη Πέμπτη το Δικαστήριο έβγαλε απόφαση, πως η απαγόρευση της μαντίλας μπορεί να δικαιολογηθεί «από την ανάγκη για τον εργοδότη να προβάλει μια εικόνα ουδετερότητας στους πελάτες ή να αποφύγει τις κοινωνικές συγκρούσεις».

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την είχε καταδικάσει έντονα, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» και επιδεκτική στο «να τροφοδοτήσει το μίσος στο ισλάμ».

Η απόφαση έκανε έξαλλο και τον ίδιο τον Ερντογάν που έσπευσε να κατηγορήσει για ισλαμοφοβία την Ευρώπη, δηλώνοντας: «Το Δικαστήριο πρέπει να αλλάξει όνομα. Αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση, ούτε κοντινή ούτε μακρινή, με ένα δικαστήριο. Δεν μπορεί να υπάρχει ένα Δικαστήριο που δεν ξέρει τι είναι η θρησκευτική ελευθερία».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ