Σάββατο 31/7/2021

Θέτει και όρους στις ΗΠΑ ο Ερντογάν για να αναλάβει η Τουρκία το αεροδρόμιο της Καμπούλ!

Ο σουλτάνος σε επίδειξη αλαζονείας

Πολύ… θάρρος έχει πάρει φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν και θέτει όρους και προϋποθέσεις ακόμα και στις ΗΠΑ έτσι ώστε η Τουρκία να αναλάβει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων!

«Στην παρούσα φάση μελετάμε θετικά την ιδέα να λειτουργήσουμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν», είπε ο Ερντογάν σε συνομιλίας με δημοσιογράφους στα κατεχόμενα της Κύπρου. «Όμως θέλουμε η Αμερική να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις; «Κατ΄αρχάς, η Αμερική θα είναι στο πλευρό μας στις διπλωματικές σχέσεις. Δεύτερον, θα κινητοποιήσουν τα επιμελητειακά μέσα τους για εμάς (…) και στη συνέχεια αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα οικονομικά και διοικητικά θέματα και θα παράσχουν την απαραίτητη υποστήριξη στην Τουρκία. Αν αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν, εμείς, η Τουρκία, προβλέπουμε να λειτουργήσουμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ»!

«Υπάρχει τώρα μια νέα εποχή στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν, που είχαν συνομιλίες με την Αμερική, πρέπει να μπορούν να μιλήσουν για αυτά τα θέματα πιο άνετα με την Τουρκία (σ.σ. όμοιος ομοίω αεί πελάζει). Νομίζω πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια συμφωνία», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους, προειδοποίησαν την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα να μην διατηρήσει στρατεύματα για την ανάληψη της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ, λέγοντας πως «οι εισβολείς θα τύχουν μεταχείρισης ως τέτοιοι».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ