Σάββατο 31/7/2021

Ανήσυχο το ρωσικό ΥΠΕΞ με τις εξαγγελίες Ερντογάν για τα Βαρώσια

Η Ρωσία δηλώνει την προσήλωσή της στα ψηφίσματα του ΟΗΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις Ερντογάν για τα Βαρώσια.

Η Ρωσία δηλώνει την προσήλωσή της στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και την ανάγκη αποφυγής αποσταθεροποίησης της κατάστασης, όπως άλλωστε αποδεικνύουν οι ενέργειες της Άγκυρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Από ρωσικής πλευράς υπογραμμίστηκε η προσήλωση στην αυστηρή τήρηση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία προβλέπουν τη δημιουργία στην Κύπρο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας μέσω απευθείας συνομιλιών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επισημάνθηκε η ανάγκη αποφυγής οποιωνδήποτε βημάτων, που εγκυμονούν αποσταθεροποίηση της κατάστασης και δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια στην οδό αναζήτησης λύσης του Κυπριακού προβλήματος στο γνωστό πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Ο επικεφαλής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε ανησυχία λόγω της απότομης επιδείνωσης της κατάστασης γύρω από την κλειστή περιοχή των Βαρωσίων της πόλης της Αμμοχώστου και των συνεπειών της για τις προοπτικές της διευθέτησης του Κυπριακού».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ