Ευρώπη: Νέες διαδηλώσεις για τη διαχείριση της πανδημίας

Πορείες και συγκρούσεις στη Γαλλία - Χιλιάδες Ιταλοί στους δρόμους

Must Read

Δεν συγκρατούνται πια η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών σε αρκετές χώρες της Ευρώπης σχετικά με την κακοδιαχείριση που έχει γίνει σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη Γαλλία, για τέταρτο Σάββατο, διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις, καταγγέλλοντας αυτούς που θεωρούν ως καταπιεστικούς κανόνες, που αναγκάζουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 και τους πολίτες να επιδεικνύουν υγειονομικό πιστοποιητικό για πολλές καθημερινές δραστηριότητες.

Στη Λιόν, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον αστυνομικών, ενώ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, της Νίκαιας, του Μονπελιέ και αλλού.

Στη βόρεια πόλη Καμπρέ σχεδόν όλα τα εστιατόρια και τα καφέ έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υγειονομικό πιστοποιητικό.

Οι διαδηλώσεις έχουν ενώσει μια ετερόκλιτη ομάδα ανθρώπων κατά του νόμου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναχαίτιση ενός τέταρτου κύματος που εξαπλώνεται σε όλη τη Γαλλία, αλλά και να βοηθήσει στη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα.

Την ίδια ώρα Ιταλοί που διαφωνούν με το πάσο συγκεντρώνονταν στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο κέντρο της Ρώμης, με συνθήματα όπως «Όχι στο πράσινο πάσο» και «Ελευθερία». Χιλιάδες άνθρωποι ακόμα διαδήλωσαν στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, αλλά και στη Νάπολη.

Στην Πολωνία χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιορισμών του Covid-19 στη νότια πόλη Κατοβίτσε, καθώς η κυβέρνηση της χώρας συζητά αν θα θέσει περιορισμούς στους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ορισμένοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Αρκετά με την κορωνοψύχωση». Αξίζει να σημειωθεί πως δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Την ίδια ομαλή εξέλιξη δεν είχε εκδήλωση στην Τσεχία, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός έγινε στόχος επίθεσης με αβγά κατά τη διάρκεια δημόσιας εμφάνισής του στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Προυουχόνισε, όχι μακριά από την Πράγα.

Ο Μπάμπις είπε στο τσεχικό δίκτυο CNN Prima News ότι τα πρόσωπα που του επιτέθηκαν εναντιώνονται στα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Με χτύπησαν στο κεφάλι, και μια νεαρή χτυπήθηκε από ποτήρι μπίρας».
Προτού εμφανιστεί ο Τσέχος πρωθυπουργός, επικριτές του είχαν ήδη ζωγραφίσει εκατοντάδες λευκούς σταυρούς στο οδόστρωμα, για να τιμήσουν -όπως είπαν- τη μνήμη των 30.300 και πλέον θυμάτων της πανδημίας στην Τσεχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This