Μεγαλοστέλεχος του κολοσσού Alibaba κατηγορείται για βιασμό

Must Read

Σκάνδαλο βιασμού ταλανίζει τον κινεζικό κολοσσό τεχνολογίας Alibaba. ∆ημοσίευμα του BBC αποκάλυψε ότι η κατηγορία αφορά μεγαλοστέλεχος της εταιρίας, το οποίο και θα απολυθεί.

Σε εσωτερικό e-mail που εστάλη στους υπαλλήλους της εταιρίας, ο CEO Ντάνιελ Ζανγκ τούς ενημέρωσε ότι δύο ακόμα στελέχη που δεν αντέδρασαν με τη δέουσα προσοχή στην κατηγορία οδηγήθηκαν σε παραίτηση. Η Alibaba συνεργάζεται με τις Αρχές προκειμένου να χυθεί φως στην καταγγελία μιας εργαζόμενης γυναίκας, η οποία λέει ότι έπεσε θύμα βιασμού από άντρα ανώτερό της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ ήταν αναίσθητη ύστερα από μεθύσι. Η γυναίκα εξηγεί ότι ο διευθυντής της την ανάγκασε να τον ακολουθήσει σε επαγγελματικό ταξίδι και ότι της παρήγγειλε ποτό. Το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι να ξυπνάει γυμνή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, χωρίς την παραμικρή ανάμνηση από την προηγούμενη βραδιά. Από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου διαπίστωσε όμως ότι ο διευθυντής της μπήκε τέσσερις φορές στο δωμάτιό της στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Ζανγκ αναφέρει στο e-mail του ότι ο manager που κατηγορείται για βιασμό παραδέχτηκε ότι συνέβησαν «ανάρμοστες πράξεις» όσο η γυναίκα ήταν «λιώμα», ενώ κλείνει γράφοντας πως «θα απολυθεί και δεν θα επαναπροσληφθεί. Αν έχει διαπράξει βιασμό ή ασέβεια που παραβιάζει τον νόμο, αυτό θα καθοριστεί από τις Αρχές».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι η εταιρία θα αναλάβει τη φροντίδα του θύματος. Η περιγραφή του συμβάντος από τη γυναίκα καταγράφεται σε ένα έγγραφο 11 σελίδων το οποίο δημοσιεύτηκε στα social media και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This