Κλιματική αλλαγή: Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Must Read

Ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη γη, έγινε ο Ιούλιος του 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ), υπογραμμίζοντας τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η κλιματική αλλαγή σε αυτό το…ρεκόρ. 

«Σε αυτήν την περίπτωση, η πρώτη θέση είναι η χειρότερη», δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής της ΝΟΑΑ Ρικ Σπίνραντ και συμπλήρωσε: «Ο μήνας Ιούλιος είναι γενικά ο ζεστότερος μήνας του έτους, όμως ο Ιούλιος του 2021 ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς έγινε ο ζεστότερος Ιούλιος και ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί». Μάλιστα, εξήγησε ότι αυτό το νέο ρεκόρ έρχεται να προστεθεί στην ήδη ανησυχητική πορεία την οποία η κλιματική αλλαγή έχει ορίσει για την υφήλιο.

Τι αναφέρει η έκθεση

Όπως έγινε γνωστό, ο υδράργυρος έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Ασία. Ακολούθησαν οι ΗΠΑ, η Αφρική και η Αυστραλία. Σοβαρά προβλήματα λόγω της αφόρητης ζέστης παρουσίασε και μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η υπηρεσία. Ωστόσο, οι πρωτόγνωρα υψηλές θερμοκρασίες δεν σταματούν εδώ. Μόλις λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της ΝΟΑΑ, ο υδράργυρος στη Σικελία σκαρφάλωσε στον εξωφρενικό αριθμό των 48,8 βαθμών Κελσίου!

«Ο πλανήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή», τόνισε ο μετεωρολόγος του CBS News και ειδικός για το κλίμα, Τζεφ Μπεραρντέλλι. «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε συστηματικά να ξεπερνάμε προηγούμενα ρεκόρ και να φτάνουμε σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα για όσο θα υπερθερμαίνεται ο πλανήτης», είπε και συνέχισε: «Ο φετινός Ιούλιος αντιπροσωπεύει τις δραματικές συνέπειες στη φύση εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας».

Μεταξύ των τελευταίων ευρημάτων της έκθεσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η έκταση του πάγου στις θάλασσες της Αρκτικής ήταν μειωμένη κατά 18,8% τον περασμένο μήνα, δηλαδή κατά 1,14 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια και άρα ο μέσος όρος ημερήσιας απώλειας ανήλθε σε 36.800 τετραγωνικά μίλια. Πρόκειται για το τέταρτο μικρότερο ποσοστό των τελευταίων 43 χρόνων.

Τα ευρήματα έρχονται λίγες μέρες αφότου ο ΟΗΕ δημοσίευσε μια διεθνή έκθεση σχετική με το κλίμα, η οποία τεκμηριώνει τις «ακραίες» και «άνευ προηγουμένου» επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη που ήδη γίνονται αισθητές στα διάφορα σημεία πλανήτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This