Ένας νεκρός και 19 ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι σε ορυχείο έπειτα από δυστύχημα στην Κίνα

Το δυστύχημα συνέβη μετά την κατάρρευση και την πλημμύρα που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο

Must Read

Η πλημμύρα που σημειώθηκε σήμερα σε ένα ανθρακωρυχείο στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του εδάφους και το θάνατο ενός ανθρακωρύχου, ενώ 19 παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και ένα κρατικό ενημερωτικό μέσο το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 (07.00 ώρα Ελλάδας) στον αυτόνομο νομό του Θιβέτ Χαϊμπέι, στην επαρχία Τσινχάι (βορειοδυτική Κίνα), έγινε γνωστό από το επαρχιακό Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Δύο εργάτες, ο ένας εκ των οποίων πέθανε, βγήκαν από το ορυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Ρεσούι, εξήγησε το Γραφείο. Διασώστες και πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους υπόλοιπους ανθρακωρύχους που έχουν παγιδευτεί.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το έδαφος, ούτε διευκρίνισαν σε τι βάθος ενδέχεται να βρίσκονται.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, στο ορυχείο σημειώθηκε «κατάρρευση ενός στρώματος λάσπης». Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV επανέλαβε αυτόν τον όρο, μιλώντας παράλληλα για τη «διείσδυση νερού», ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα κάνει λόγο για μια «πλημμύρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This