Βρετανία: Εγκρίθηκε γνωστό κοκτέιλ αντισωμάτων για την πρόληψη και θεραπεία της Covid-19

Το «Ronapreve» βοηθά στο να αντιμετωπιστούν συμπτώματα σοβαρής μόλυνσης, μειώνοντας τις πιθανότητες νοσηλείας

Must Read

Με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού να έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των νοσηλειών στη Βρετανία, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να εγκρίνει ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που ανέπτυξαν η Regeneron και η Roche για την πρόληψη, αλλά και τη θεραπεία της Covid-19.

Όπως ανέφερε ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας (MHRA) σήμερα, Παρασκευή 20/8, το «Ronapreve», όπως ονομάζεται το εν λόγω φάρμακο, δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του εμβολιασμού, τονίζοντας πως δεδομένα από κλινική δοκιμή δείχνουν πως μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η μόλυνση, βοηθά να αντιμετωπιστούν συμπτώματα σοβαρής μόλυνσης Covid-19 και μειώνει, έτσι, τις πιθανότητες νοσηλείας.

«Η θεραπεία αυτή θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιό μας για την αντιμετώπιση της Covid-19», ανέφερε σε μια δήλωση ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ. Οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 ξεπέρασαν τις 6.100 αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας υψηλό πέντε μηνών, με τα δύο τρίτα των νοσηλευόμενων ασθενών να μην έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Με ένεση ή ενδοφλέβια έγχυση

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ronapreve, γνωστό ως «REGEN-COV» στις Ηνωμένες Πολιτείες, χορηγείται είτε με ένεση είτε με ενδοφλέβια έγχυση. Προσδένεται στενά στον κορωνοϊό, στο εσωτερικό τοίχωμα του αναπνευστικού συστήματος, και τον εμποδίζει να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρά του, σύμφωνα με τη MHRA. Το Ronapreve ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που λέγονται μονοκλωνικά αντισώματα και τα οποία μιμούνται τα φυσικά αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Το φάρμακο δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του εμβολιασμού, ανέφερε η MHRA.

Ο Τζάβιντ είπε πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει να χορηγεί τη θεραπεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) το ταχύτερο δυνατό. Είναι η τρίτη θεραπεία στο οπλοστάσιο του ΗΒ, επιπλέον της στεροϊδούς δεξαμεθαζόνης και του φαρμάκου για την αρθρίτιδα tocilizumab.

Το Ronapreve/REGEN-COV έλαβε άδεια επείγουσας χρήσης για τη θεραπεία της Covid-19 σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν εγκρίνει, επίσης, μια παρόμοια θεραπεία από την Eli Lilly για ασθενείς με Covid-19 που δεν νοσηλεύονται. Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε περίπου 55.000 δόσεις του φαρμάκου, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει το φάρμακο για έγκριση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This