Χαλαρώνουν οι περιορισμοί σε εστίαση και πολιτισμό στην Πορτογαλία

Το 70% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο

Must Read

Την χαλάρωση των περιορισμών σε πολιτισμό και εστίαση δύο εβδομάδες νωρίτερα, αποφάσισε η Πορτογαλία, αφού η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού προχώρησε με πιο γρήγορο ρυθμό από το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Επικρατείας Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα δήλωσε πως ο αριθμός των ανθρώπων που θα επιτρέπεται να κάθονται μαζί στο εσωτερικό εστιατορίων ή καφετεριών αυξήθηκε σε οκτώ από έξι και σε 15 από 10 για τους καθήμενους στους εξωτερικούς χώρους.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, γάμοι και βαπτίσεις μπορούν να γεμίζουν το 75% της χωρητικότητας των αιθουσών, μια αύξηση 50%. Οι χώροι πολιτισμού και άλλες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν έως τις 02:00 το πρωί. «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», είπε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε: «Μας εξέπληξε με νέες παραλλαγές που δεν αναμέναμε. Είναι ευθύνη μας να συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή της και να συνεχίζουμε τις απαραίτητες συμπεριφορές για να ελέγξουμε την πανδημία».

Η εκστρατεία εμβολιασμού

Η Πορτογαλία επιτάχυνε την εμβολιαστική εκστρατεία της το καλοκαίρι, έπειτα από ένα αργό ξεκίνημα και με δεδομένο ότι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα τον Ιούνιο ανησύχησε τις αρχές.

Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί από τα τέλη Ιουλίου σε περίπου 3.000 την ημέρα. Όπως έγινε γνωστό, ο δείκτης αναπαραγωγής R κατέγραψε μικρή άνοδο τον Αύγουστο, ωστόσο παραμένει κάτω του 1, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, υποδεικνύοντας πως η διασπορά της πανδημίας επιβραδύνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες, το 70% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This