Ο Τατάρ και άλλοι 13 Τουρκοκύπριοι «αποχαιρετούν» τα κυπριακά διαβατήρια – Για… ρατσισμό μιλούν στα κατεχόμενα

Προσπάθεια απάντησης στις τουρκικές προκλήσεις από την Κύπρο

Must Read

Η συνεδρίαση του κυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου επιβεβαίωσε την είδηση ότι αποφασίστηκε η ανάκληση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε 14 Τουρκοκύπριους «αξιωματούχους», με την τ/κ εφημερίδα Kibris Postasi να αποκαλύπτει ότι ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, είναι ένας εκ των 14.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών, θα ενημερώσει τους Τουρκοκύπριους για την απόφαση με επιστολές, ενώ σχετική ενημέρωση θα υπάρξει και προς τις Αρχές άλλων χωρών.

Οι 14 φέρεται να έχουν και τουρκικά διαβατήρια, ενώ σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μέλη της ψευδοκυβέρνησης και μέλη της «Επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων».

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, είπε: «Αποφασίστηκε σε πρώτο χρόνο η ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αριθμό προσώπων, τα οποία είτε συμμετέχουν στο ούτω καλούμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους, είτε αποτελούν μέλη της επιτροπής ανοίγματος Βαρωσίων και οι οποίοι με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος».

Με βάση το δημοσίευμα της Kibris Postasi, εκτός από τον Τατάρ, οι άλλοι 13 Τουρκοκύπριοι που θα δουν το κυπριακό διαβατήριό τους να ανακαλείται είναι οι εξής:

Ερσάν Σανέρ (ψευδοπρωθυπουργός), Ταχσίν Ερτουγρούλογλου (ψευδοΥΠΕΞ), Ολγκούν Αμτσάογλου (ψευδουπουργός Παιδείας και Πολιτισμού), Κουτλού Εβρέν (ψευδοΥΠΕΣ), Ουνάλ Ουστέλ (ψευδουπουργός Υγείας), Ναζίμ Τσαβούσογλου (ψευδουπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων), Έρογλου Καναλτάι (ψευδουπουργός Μεταφορών), Φικρί Ατάογλου (ψευδουπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος), Κοράλ Τσαγκμάν (ψευδουπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και τα μέλη της «επιτροπής για το άνοιγμα των Βαρωσίων»: Ογκουζχάν Χασίπογλου, Βεντάτ Γορουτσού, Τουλέν Σανέρ, Χασάν Σουνγκούρ.

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα

«Δεν χρησιμοποιώ το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και χρόνια, η απόφαση δεν με δεσμεύει», σχολίασε σε μια πρώτη αντίδραση στην απόφαση ο «αχυράνθρωπος» του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ.

Και εξαπέλυσε επίθεση κατά των Ελληνοκυπρίων: «Καταδικάζω την ελληνοκυπριακή διοίκηση που πήρε αυτήν την απόφαση. Αυτό είναι αναχρονισμός, είναι ρατσισμός, είναι λάθος όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχει νομική βάση. Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια τέτοια διάκριση μεταξύ πολιτών».

«Φτηνή πολιτική μανούβρα» και «δείγμα ανικανότητας», χαρακτήρισε την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρώην Τ/Κ διαπραγματευτής για το Κυπριακό, Κουντρέτ Οζερσάι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This