Επί αμερικανικού εδάφους τα φέρετρα με τους νεκρούς στρατιώτες από την επίθεση στην Καμπούλ (video)

Παρών στην αεροπορική βάση Ντόβερ και ο Τζο Μπάιντεν

Must Read

Τα φέρετρα, τυλιγμένα με την αμερικανική σημαία, με τις σορούς των 11 Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση της περασμένης Πέμπτης στην Καμπούλ, έφτασαν με στρατιωτικό αεροσκάφος στη βάση Ντόβερ του Ντέλαγουερ.

Ο Τζο Μπάιντεν (που έκλεισε τα μάτια και έγειρε προς τα πίσω το κεφάλι), η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και πολλοί ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι παρακολουθούσαν, σε στάση προσοχής και χαιρετίζοντας στρατιωτικά, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες μετέφεραν τα φέρετρα των συναδέλφων τους έξω από το C-17.

Ακουγόταν κάποιος να κλαίει και μια γυναίκα λιποθύμησε τη στιγμή που οι σοροί φορτώνονταν στα φορτηγά που θα τις μετέφεραν στις ειδικές εγκαταστάσεις όπου θα γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης και νεκροψίας-νεκροτομής.

https://youtu.be/hajzfVPoBaQ

Συνολικά, από τη επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες. Οι σοροί των δύο άλλων στρατιωτών μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ με ιδιωτικά μέσα, κατόπιν αιτήματος των συγγενών τους.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγος του συναντήθηκαν με τις οικογένειες ορισμένων από τους πεσόντες.

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 13 θυμάτων της επίθεσης. Οι πέντε από αυτούς ήταν μόλις 20 ετών, γεννήθηκαν δηλαδή την ίδια χρονιά που ξεκίνησε ο πιο μακροχρόνιος πόλεμος των ΗΠΑ, το 2001.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This