Σκληρή ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

«Δεν παραδειγματίστηκες από τον Τσίπρα»;

Must Read

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (HANC) August 28, 2021

Το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC) καλωσορίζει τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Αμερική έστω και εάν η επίσκεψή του αυτή είναι ανεπίσημη.  Η Ελλάδα και οι εκλεγμένοι ηγέτες μας έχουν πάντοτε την απεριόριστη αγάπη και την συνεργασία μας.

Η ηγεσία του HANC είχε την καλή τύχη πέρυσι να συζητήσει εκ βαθέων προσωπικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στη διάρκεια επίσκεψής του στη Φλόριδα, όπου και ετέθησαν σειρά θεμάτων επί τάπητος. Είχαμε εκφράσει τις ιδιαίτερες ανησυχίες μας για τα εθνικά θέματα τα οποία πλέον, μετά την υπογραφή της δουλοπρεπούς σύμβασης με τους δανειστές το 2015, δεν περιορίζονται στα ελληνοτουρκικά και στο σκοπιανό αλλά αφορούν άμεσα τα θέματα εκμετάλλευσης του εθνικού χερσαίου και θαλάσσιου χώρου.  Ειδικά ζητήματα που αφορούν την παραγωγή ενέργειας αλλά και την διαχείριση και πώληση ελληνικής γής είναι πλέον φλέγοντα εθνικά θέματα.

Ανάμεσα στα θέματα αυτά ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια το τεράστιο σκάνδαλο που αφορά το «Ναυάγιο Ζακύνθου», υπόθεση που είχε αρχίσει επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το θέμα είναι εθνικό εφόσον αφορά την πώληση γής τεράστιας αξίας (κοντά στο $1 δις) που ανήκει στην Εκκλησία και σε ιδιώτες σε ξένο – και μάλιστα ηγέτη κράτους συμμάχου της Τουρκίας, συγκεκριμένα τον Εμίρη του Κατάρ. Να θυμίσουμε άραγε ότι το Κατάρ έστειλε πρόσφατα στην Τουρκία για στάθμευση και εκπαίδευση μαχητικά αεροσκάφη Rafale;

Οι πολλαπλές παρανομίες της αγοραπωλησίας οδήγησαν σε μερική δικαίωση των πραγματικών δικαιούχων από την ελληνική δικαιοσύνη. Ενώ η δικαστική μάχη συνεχίζεται και οι μεγάλες παρανομίες πιθανόν να οδηγήσουν την υπόθεση ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο υπ. Τουρισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί την διευθέτηση του θέματος με τη δημιουργία ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου.

Οι απαράδεκτες αυτές κινήσεις προδίδουν την οσμή σκανδάλου που αγγίζει τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης.  Η ομογένεια της Αμερικής αλλά και ο παγκόσμιος Ελληνισμός έχει πληροφορηθεί τα καθέκαστα από τις συνεχείς αναφορές του τύπου και είναι αγανακτισμένος με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αραγε δεν παραδειγματίστηκε ο κ.Μητσοτάκης από την αντεθνική στάση του προκατόχου του κ.Τσίπρα στο σκοπιανό;

Ευχή και απαίτηση όλων μας είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις να λαβαίνουν αποφάσεις που να προωθούν τα εθνικά συμφέροντα και όχι να εξυπηρετούν προσωπικά κάποιους επιτήδειους.

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Β.Ματαράγκας                                          Δρ. Π. Μπαλτατζής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This