Πανικός στη Γαλλία: Διαρροή προσωπικών δεδομένων 700.000 πολιτών που είχαν κάνει τεστ κορωνοϊού!

Προσβάσιμα στον οποιονδήποτε τα ονοματεπώνυμα, οι ημερομηνίες γέννησης, οι διευθύνσεις, οι τηλεφωνικοί αριθμοί, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, οι διευθύνσεις email και τα αποτελέσματα των τεστ τους...

Must Read

Ένα σφάλμα σε ιστότοπο που μεταβιβάζει στην κυβερνητική πλατφόρμα τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για την Covid-19 που πραγματοποιούνται  από φαρμακοποιούς στη Γαλλία, ήταν αρκετό για να καταστούν προσβάσιμα τα προσωπικά δεδομένα και τα αποτελέσματα των τεστ… 700.000 ανθρώπων! 

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο ενημερωτικός ιστότοπος Mediapart, τα ονοματεπώνυμα, οι ημερομηνίες γέννησης, οι διευθύνσεις, οι τηλεφωνικοί αριθμοί, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), καθώς επίσης τα αποτελέσματα των τεστ 700.000 ανθρώπων, περιλαμβάνονταν σε έναν φάκελο που ήταν προσιτός σε όλους έως και την Παρασκευή, λόγω «ενός ανιχνεύσιμου κωδικού πρόσβασης» στον ιστότοπο Francetest.

Η Francetest είναι μια εταιρία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο και ειδικεύεται στη μεταφορά των δεδομένων τεστ Covid-19 που διενεργούνται στα φαρμακεία προς την πλατφόρμα SI-DEP (Système d’informations de dépistage — πληροφοριακό σύστημα ανίχνευσης), μια ασφαλισμένη πλατφόρμα, όπου καταγράφονται συστηματικά τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19, προκειμένου «να διασφαλιστεί ότι όλα τα θετικά κρούσματα έχουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και να προσδιοριστούν οι ύποπτες επαφές», εξηγεί το γαλλικό Υπουργείο Υγείας στον ιστότοπό του.

Πολλοί φαρμακοποιοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ενδιάμεσους

Η πλατφόρμα αυτή, «που κατασκευάστηκε από την AP-HP (Assistance publique – Hôpitaux de Paris) επειγόντως τον Δεκέμβριο (…) δεν είναι πολύ εργονομική», εξηγεί ο Φιλίπ Μπεσέ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας φαρμακευτικών συνδικάτων της Γαλλίας (FSPF). Ως αποτέλεσμα, πολλοί φαρμακοποιοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ενδιάμεσους, προκειμένου να εισαγάγουν τα αποτελέσματα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο SI-DEP. Ο ιστότοπος Francetest χρεώνει, έτσι, ένα ευρώ για τη μετάδοση, σύμφωνα με τoν Mediapart.

Προχθές Κυριακή, η Γενική διεύθυνση υγείας (DGS) έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους φαρμακοποιούς, προκειμένου να τους υπενθυμίσει τα εγκεκριμένα λογισμικά που είναι συμβατά με το SI-DEP, στο οποίο δεν ανήκει ο Francetest. «Επί εβδομάδες προειδοποιούσαμε τις αρχές για τις εταιρίες αυτές, που παρουσιάζονται ως πιστοποιημένες και διευκολύνουν το έργο των φαρμακοποιών για να μεταβούν στο SI-DEP», υπενθυμίζει ο Φιλίπ Μπεσέ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This