Παραδοχή Ισραηλινών Υπουργών: Μέτρα όχι για τη μείωση της νοσηρότητας, αλλά για την αύξηση των εμβολιασμών

Τα ανοιχτά μικρόφωνα επιβεβαίωσαν αυτό που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται

Must Read

Αρκετοί Ισραηλινοί Υπουργοί ακούστηκαν, πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να λένε ότι ορισμένοι περιορισμοί που σχετίζονται με τον κορωνοϊό αποσκοπούν μόνο στην αύξηση των εμβολιασμών και όχι στη μείωση της νοσηρότητας και εξέφρασαν και παράπονα για το ότι οι μη εμβολιασμένοι καταλαμβάνουν κρεβάτια νοσοκομείου!

Αυτό που οι περισσότεροι βλέπουν -και λοιδορούνται γι’ αυτό από τις κυβερνητικές προπαγάνδες- ότι δηλαδή, τα περισσότερα μέτρα ουδεμία σχέση έχουν με τον περιορισμό, την επιτήρηση και τον έλεγχο της επιδημίας, αλλά λαμβάνονται για εξαναγκασμό, οι Ισραηλινοί το επιβεβαίωσαν, άθελά τους βέβαια, καθώς τα μικρόφωνα δεν είχαν κλείσει ακόμα όταν γίνονταν οι σχετικοί διάλογοι.

«Πιστεύω επίσης ότι μπορείτε να καταργήσετε το Green Pass για εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους», είπε η Υπουργός Εσωτερικών Αγιελέτ Σακέντ στον Υπουργό Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς, σε πλάνα που μεταδόθηκαν από το Channel 12 την Κυριακή το βράδυ.

Το «Green Pass» είναι ένα έγγραφο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον COVID και απαιτείται για πρόσβαση στους περισσότερους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, καθώς και σε πολυσύχναστα υπαίθρια αξιοθέατα.

«Και στις πισίνες, όχι μόνο στα εστιατόρια. Επιδημιολογικά είναι σωστό (σ.σ. να καταργηθεί)», απάντησε ο Χόροβιτς στην Σακέντ, σημειώνοντας ότι το Green Pass δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο σε υπαίθριες συγκεντρώσεις.

«Το θέμα είναι, σας το λέω αυτό, το πρόβλημά μας είναι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται. Τα χρειαζόμαστε … αλλιώς… δεν θα βγούμε από αυτό», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Χόροβιτς επεσήμανε ότι το Green Pass αυτή τη στιγμή ισχύει για τα περισσότερα δημόσια αξιοθέατα, εκτός από τα εμπορικά κέντρα και δεν θέλει να κάνει εξαιρέσεις, «γιατί τότε θα πουν – αν όχι στις πισίνες, τότε γιατί στα θαλάσσια πάρκα; Ωστόσο, δεν θέλουμε να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν ιατρική αιτιολόγηση».

Αλλά, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, «έχουμε ένα πρόβλημα. Το Green Pass δεν επιβάλλεται, ειδικά στον αραβικό τομέα… δεν υπάρχει και το βλέπω στα νοσοκομεία. Υπερφορτώνει τα νοσοκομεία», είπε εκνευρισμένος ο Χόροβιτς.

«Μπορείς πραγματικά να το δεις τώρα», σχολίασε ο Χόροβιτς. «Ας υποθέσουμε ότι ένα άτομο κάτω των 60-65 ετών σε κρίσιμη κατάσταση φτάνει σε ένα νοσοκομείο, χωρίς αμφιβολία, είναι μη εμβολιασμένο. Άνω των 60-65 είναι τα δύο τρίτα μη εμβολιασμένοι και το ένα τρίτο εμβολιασμένοι, πάνω κάτω. Ο [COVID] είναι [τώρα] ένα θέμα των μη εμβολιασμένων», εξήγησε στην Σακέντ.

Ο Υπουργός Πληροφοριών Ελαζάρ Στερν παρενέβη στη συζήτηση σε εκείνο το σημείο: «Είναι εκνευριστικό ότι [οι μη εμβολιασμένοι] παίρνουν τα κρεβάτια στους θαλάμους κορωνοϊού των νοσοκομείων», είπε!

«Στην εντατική, ναι», απάντησε ο Χόροβιτς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This