Γκέιτς: Εμβόλια-εξπρές στην επόμενη πανδημία

Προειδοποίησε ακόμα μία φορά πως η ανθρωπότητα δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια νέα πανδημία

Must Read

Εμμονή με το θέμα των εμβολίων φαίνεται ότι έχει πάθει ο Αμερικανός μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος προειδοποίησε ακόμα μία φορά πως η ανθρωπότητα δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια νέα πανδημία πέρα από τον κορωνοϊό, που συνεχίζει να «πολιορκεί» τον πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο συνιδρυτής της Microsoft τόνισε: «Το επίπεδο προετοιμασίας μας είναι χαμηλότερο από ό,τι περίμενα». Στη συνέχεια, περιγράφοντας τις αναγκαίες δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση μιας μελλοντικής πανδημίας, σχολίασε το θέμα της μεγάλης -κατ’ εκείνον- καθυστέρησης στην παραγωγή εμβολίων, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ένα εμβόλιο να μπορεί να παρασκευαστεί εντός 100 ημερών αλλά και να είναι διαθέσιμο για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα εντός των επόμενων 100 ημερών».

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς ασχολείται με το θέμα της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν το ίδρυμα Bill & Melinda Gates απηύθυνε κάλεσμα στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να επιταχύνουν τις επενδύσεις στα συστήματα υγείας, τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ύπαρξης των κατάλληλων δομών και εγκαταστάσεων για την παραγωγή εμβολίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This