Ο ΠΟΥ επιμένει να ρίχνει «πόρτα» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Η διαδικασία έγκρισής του για επείγουσα χρήση, «σκόνταψε» στην επιθεώρηση εργοστασίου παραγωγής του

Must Read

Σε αναστολή της διαδικασίας έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V προχώρησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαπιστώνοντας πως δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ποιότητας σε εργοστάσιο στη Ρωσία, όπου παράγεται το συγκεκριμένο εμβόλιο.  

«Η διαδικασία ανεστάλη, επειδή κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα εργοστάσια, στα οποία παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούνται σ’ αυτό οι ορθές πρακτικές παρασκευής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO) Xάρμπας Μπαρμπόσα.

Σημειώνεται πως Ορθές Πρακτικές Παραγωγής (Good Manufacturing Practice, GMP) ονομάζεται το σύστημα που εγγυάται την παρασκευή ενός προϊόντος, με βάση τις προδιαγραφές ποιότητας. Για να εγκρίνει, λοιπόν, ο ΠΟΥ το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για επείγουσα χρήση, ο παρασκευαστής πρέπει να εξασφαλίσει πως οι συγκεκριμένες προδιαγραφές τηρούνται στο εν λόγω εργοστάσιο.

Ως εκ τούτου, ο παρασκευαστής του Sputnik-V πρέπει να ενημερώσει τον ΠΟΥ όταν οι παραλείψεις θα έχουν εξαλειφθεί και, κατόπιν, το εργοστάσιο παρασκευής θα ελεγχθεί εκ νέου. Σημειώνεται πως οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ είχαν πραγματοποιήσει επιθεώρηση στη συγκεκριμένη μονάδα της Pharmstandard, το Μάιο, αλλά μέχρι και την περασμένη εβδομάδα δεν είχαν λάβει απάντηση για να το επισκεφθούν ξανά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This