Ιταλία: Όχι μεν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά επιβολή του «πράσινου πάσου» στους εργαζόμενους!

Πέφτει δούλεμα και στην Ιταλία…

Must Read

Η Κυβέρνηση Ντράγκι με ομόφωνη απόφαση επιβάλλει την υποχρεωτική εφαρμογή του «πράσινου διαβατηριου» στη δημόσια διοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα της χώρας και στους αυτοαπασχολούμενους.

Η μόνη εναλλακτική στην απόκτηση του πράσινου πάσου (δυο εβδομάδες μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου) παραμένει η πραγματοποίηση συνεχών διαγνωστικών τεστ, κάθε 48 ώρες.

Στην συνέντευξη Τύπου-παρωδία μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι αν, χάρη και στο πράσινο πάσο, η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν οδηγήσει σε προβληματική αύξηση των μολύνσεων, τον Οκτώβριο θα μπορούσαν να μειωθούν κάποιοι περιορισμοί όπως -για παράδειγμα- σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα θεάτρων και κινηματογράφων.

Από την μεριά του, ο υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα δήλωσε ότι «Τίποτα τέτοιο δεν έχει γίνει στην Ευρώπη … βάζουμε τον εαυτό μας στην πρώτη γραμμή διεθνώς. Tο μέτρο αυτό αφορά 23 εκατομμύρια πολίτες. Δεν είναι τυχαίο ότι το πράσινο πάσο θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου, διότι δίδεται η ευκαιρία σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, να εμβολιαστούν».

Ο Μπρουνέτα πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί, τώρα που θα μπούμε στο φθινόπωρο και θα μειωθεί η θερμοκρασία, να μην ευνοηθεί η κυκλοφορία νέων παραλλαγών του ιού».

Η Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι… τερμάτισε την κοροϊδία: «Η κυβέρνηση Ντράγκι θέλει να πείσει και όχι να εξαναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν»!

Μαζί στο δούλεμα και ο Ιταλός υπουργός εργασίας, Αντρέα Ορλάντο: «Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, για να μην προκύψει περαιτέρω πόλωση, ανάμεσα σε όποιον τον στηρίζει, και στην μειοψηφία που δεν έχει εμβολιαστεί».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This