Επέτειος ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας: Επιστολή Μπάιντεν, μήνυμα Μισέλ

Καλές οι ευχές, αλλά λύση δεν δίνουν...

Must Read

Η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα την 61η επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της, έχοντας πάντα στο μυαλό το κατεχόμενο από τους Τούρκους τμήμα της Κύπρου. Στη στρατιωτική παρέλαση την Ελλάδα εκπροσωπεί  ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έγραψε στο twitter: «61 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας. Περήφανοι για τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, σταθερά προσηλωμένοι στις αξίες μας, πορευόμαστε και σήμερα με υψηλό φρόνημα ευθύνης και πατριωτισμού».

Επιστολή Μπάιντεν: «Στηρίζουμε μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε επιστολή στον κ.Αναστασιάδη εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίτευξη μίας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι θυμάται με χαρά τη επίσκεψή του στην Κύπρο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το 2014.

Επίσης, αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ τρέφουν βαθιά εκτίμηση για τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και για τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα σας στην προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συνεχίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην περιοχή και προσβλέπω στη συνέχιση της ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεών μας, καθώς επίσης και της συνεργασίας μας στον τομέα της ασφάλειας κατά το επόμενο έτος».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσθέτει ακόμα ότι, «όπως επαναβεβαιώθηκε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το καλοκαίρι, συνεχίζουμε να στηρίζουμε μία, υπό την αιγίδα των ΗΕ, κυπριακής ιδιοκτησίας, συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα επανεώνει το νησί σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που θα είναι επωφελής για όλους τους Κύπριους, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, ο Μπάιντεν εξέφρασε ευχαριστίες για τη «διαρκή φιλία» του Κύπριου Προέδρου.

Ευχές και από Μισέλ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στα ελληνικά και στα αγγλικά εύχεται επίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία για την επέτειο της ανεξαρτησία της: «Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στην Κύπρο και σε όλους τους Κύπριους και τις Κύπριες ανά τον κόσμο για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας».

Ευχές και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This