Foreign Policy: «Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας»!

Οι πιθανοί διάδοχοι σύμφωνα με το Foreign Policy

Must Read

Μέρα με την ημέρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την υγεία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να χειροτερεύει. «Ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το Foreign Policy επισημαίνοντας πως καλό θα ήταν να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας το 2023.

Σύμφωνα με το Foreign Policy, υπάρχουν πολλά βίντεο που μαρτυρούν ότι η υγεία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας έχει κλονιστεί σημαντικά, ενώ φήμες θέλουν τον Ερντογάν να αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι του έχει γίνει εμφύτευση εσωτερικού απινιδωτή και γι’ αυτό το λόγο έχει αυξηθεί το ιατρικό προσωπικό που τον συνοδεύει.

Άλλωστε δεν είναι λίγα τα βίντεο που τους τελευταίους μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα πως η υγεία του Τούρκου ηγέτη έχει επιδεινωθεί. Μάλιστα σε κάποιο εξ αυτών φαίνεται να χρειάζεται τη βοήθεια της γυναίκας του προκειμένου να προχωρήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=AGZFMVlD_YM

Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση που αποχωρήσει;

Όπως αναφέρει το Foreign Policy, σύμφωνα με το τουρκικό Σύνταγμα, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα αναλάβει τις ευθύνες και τις εξουσίες που έχει τώρα ο Ερντογάν μέχρι να γίνουν εκλογές (σε 45 ημέρες) και να ορκιστεί ένας νέος πρόεδρος.

Πιθανοί διάδοχοι

Σε ό,τι αφορά στους πιθανούς διαδόχους του το άρθρο αναφέρει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Έκρεμ Ιμάμογλου, τον ομόλογό του στην Άγκυρα, Μανσούρ Γιαβάς, τη Meral Aksener του Good Party,  τον Χακάν Φιντάν, ο οποίος είναι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This